smeće, otpad
Izvor: ZGRADOnačelnik.hr
ZGRADOnačelnik.hr
INICIJATIVA

POZIV ZAGREPČANIMA - Javite nam svoje prijedloge za rješenje problema s otpadom u gradu

Već je godinama otpad u Zagrebu jedna od najbolnijih tema Zagrepčana, a zadnjih je nekoliko dana opet u fokusu javnosti. Naime Gradska je uprava predložila novi model odvoza i naplate otpada u Zagrebu, o čemu smo već pisali. Taj je prijedlog dočekan sa skepsom, mnogi su nezadovoljni i mnogi ne vjeruju da je izvediv i provediv.

ZGRADOnačelnik.hr, kao savjetovano-edukativno-informativni servis za sve suvlasnike u Hrvatskoj, prati što se događa i s otpadom i kako jedinice lokalne i regionalne samouprave mijenjaju i primjenjuju različite modele odvoza otpada. 

Tako i Grad Zagreb. Gradska uprava je objavila Nacrt prijedloga Odluke o javnoj usluzi sakupljanja komunalnog otpada u Gradu Zagrebu te ga uputila u javno savjetovanje. Razdoblje internetskog savjetovanja traje od 20. siječnja 2022. do 19. veljače 2022. U tom razdoblju, svi zainteresirani mogu Gradskoj upravi poslati svoja mišljenja i prijedloge.

Za to je potrebno:

No ZGRADOnačelnik.hr poziva sve suvlasnike iz Zagreba da nam se jave do 10. veljače na info@zgradonacelnik.hr i pošalju svoje prijedloge u obliku:

  • načelne primjedbe i prijedloga na predloženi nacrt akta s obrazloženjem 
  • primjedbe i prijedloge na pojedine članke nacrta prijedloga akta s obrazloženjem

Mi ćemo sve primjedbe i prijedloge sistematizirati te ih poslati Gradskoj upravi. Ne bismo htjeli da ova iznimno važna tema (p)ostane predmet komentiranja na društvenim mrežama.

Inače, ZGRADOnačelnik.hr već je jednom pokrenuo sličnu inicijativu kada smo objavili radnu verziju Zakona o upravljanju i održavanju zgrada. Ta je inicijativa rezultirala stotinama komentara i prijedloga suvlasnika, upravitelja, odvjetnika diljem Hrvatske koji su zajedničkim djelovanjem pridonijeli prikazu dodatnih problema i poteškoća te predložili neke dorade. 

Vjerujemo da svi imamo dobre ideje i prijedloge. Pokažimo Gradskoj upravi da smo konstruktivni. 

Ako vas više zanima tema vezana uz otpad i odvajanje otpada, pratite #otpad.

Kada vam je potreban savjet, informacija vezana uz vašu nekretninu, neka vam ZGRADOnačelnik.hr bude centralna točka.

Ako vam treba dnevni podsjetnik na prava i obveze suvlasnika u zgradi pratite nas na društvenim mrežama - Facebooku i LinkedInu. Također poslušajte i pogledajte zanimljivosti koje smo vam pripremili na našem YouTube kanalu i u emisiji ZGRADOnačelnik. A svakako se prijavite i na mjesečni newsletter.

Ako ste pak predstavnik suvlasnika ili želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati te postaviti upit i dobiti raznovrsne odgovore članova grupe, uključite se u Facebook grupu PREDSTAVNICI SUVLASNIKA.

A kada vam je uistinu potrebna pomoć i ne znate kako dalje, obratite nam se za SAVJET i proučite naše usluge.

Radi zaštite autorskog angažmana, drugi mediji/portali mogu preuzeti najviše 50 posto teksta objavljenog na ZGRADOnačelnik.hr stranicama uz navođenje poveznice na originalni tekst. Pročitajte više o uvjetima korištenja i autorskom pravima.

*U komentarima i mišljenjima izneseni su osobni stavovi autora i ne mogu se ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Zgradonačelnik.hr-a. Zgradonačelnik.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.