Slavimo drugi rođendan! Hvala svima što ste uz nas!
Izvor: ZGRADOnačelnik.hr
ZGRADOnačelnik.hr
SAMO JAKO

Slavimo drugi rođendan! Hvala svima što ste uz nas!

Od hobija do pravog projekta. Dan po dan i prošle su (bolje rečeno - proletjele su) dvije godine otkad je ZGRADonačelnik.hr ugledao svjelo dana. Hvala svima koji nas prate, hvale, kritiziraju, usmjeravaju... I velika hvala svim našim čestitarima!

Svakoga smo dana ponosni što imamo priliku suvlasnicima iz cijele Hrvatske pomoći u rješavanju njihovih problema. Kada je ZGRADOnačelnik.hr krenuo, vrlo brzo smo shvatili da ćemo se ili baviti s ovim projektom kako treba ili će ostati još jedan portalćić u bespućima interneta.

Da, ZGRADOnačelnik.hr je projekt. To je projekt koji podiže svijest suvlasnika diljem Hrvatske (i građana i tvrtki, ali i javnih institucija). Kada smo pokretali ovaj informativno-edukativno-savjetodavni servis, znali smo da u zgradama ima problema, da regulativa nije jasna, da postoji veliki nered, ali smo isto tako znali da postoje odlični, gotovo nestvarni, primjeri kako zgrada može biti idilična zajednica.

Ukazujemo na probleme, tražimo rješenja, surađujemo s brojnim institucijama (državnim, lokalnim), udrugama, tvrtkama, udruženjima... Bez zajedničkog rada i napora svih, zgradarstvo u RH (pod zgradarstvo mislimo i na privatne, poslovne i javne zgrade i kuće) neće napredovati. 

Vjerujemo da je ZGRADOnačelnik.hr jedan kotačić tih promjena. Koliko god se možda taj kotačić činio malen, dio smo promjena. 

Početkom ove godine pokrenuli smo projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO. Ne znajući da će doći jedna od najvećih energetskih kriza u novijoj povijesti, prije godinu dana zaključili smo da moramo propagirati obnovljive izvore energije, energetsku obnovu i učinkovitost, da ne kažemo energetsku neovisnost. 

Tim projektom osvještavamo građane i tvrtke ne samo o ekologiji i očuvanju prirode, nego o tome koliko je potrebno i nužno napraviti energetsku obnovu, koliko je važno racionalno raspolagati energijom, kako implementirati obnovljive izvore energije te naravno koliko je to dugoročno financijski isplativo.  

To nije lako, regulativa je (barem za zgrade) tek u začecima, a budući da zgrade troše 40 posto ukupne energije, jasno je što se mora napraviti. Zato se trudimo ukazivati na probleme i nudimo rješenja koja bi mogla pokrenuti promjene. 

U dvije godina postojanja, ekipa ZGRADOnačelnik.hr-a pored projekta OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO svakoga dana revno istražuje, piše, kontaktira i traži odgovore na tisuće pitanja. 

Ne postoji dan da nam se suvlasnici ne jave mailom, porukom na društvenim mrežama... Traže pomoć, rješenje, ponekad i utjehu jer više ne znaju što napraviti. 

Jako smo ponosni na to da imamo priliku pomoći suvlasnicima diljem Hrvatske, da smo mnogima oslonac u izazovnim trenucima. Inače se ne volimo hvaliti, ali ovoga puta ćemo učiniti malu iznimku i objaviti samo mali dio poruka koje nam pristižu:

  • ZGRADOnačelnik.hr je, bar po meni, nešto najbolje što se dogodilo nama Zagrepčanima nakon potresa koji nas je zadesio 22.3.2020.godine. Tek sam nova PS s problemima koji su isplivali s potresom, a koji su svi problemi u 18 godina 'vladavine' mog prethodnika mogli biti glatko riješeni. No, što je tu je, a svi vi u ZGRADOnačelniku mi najviše pomažete jer o PS-ovanju ne znam ama baš ništa osim da sam rođena u zgradi koju sada predstavljam i da volim to naše donjogradsko ružno pače.
  • Svakako ste nam od pomoći. Pratim sve što objavljujete. Bila sam zelena kad sam se ulovila posla. Možda i bolje da nisam bila svjesna previše.
  • Htjela bih uputiti pohvalu vašem newsletteru. Zaslužili ste!
  • Hvala na odgovoru. Pomogli ste mi.
  • Poštovani, Vaš portal www.zgradonačelnik.hr je doista fantastičan i silno puno mi pomaže snaći se u raznim nejasnoćama i zavrzlamama, osobito nakon potresa. Na tome Vam beskrajno zahvaljujem u ime svoje obitelji.

Veliki nam je oslonac i Facebook grupa Predstavnici suvlasnika koju smo pokrenuli vrlo brzo nakon ZGRADOnačelnik.hr-a. Grupa okuplja više od 6.400 članova, od predstavnika suvlasnika, suvlasnika, upravitelja, do odvjetnika... Cilj grupe je međusobno pomaganje i savjetovanje, a mnogi suvlasnici su u toj grupi pronašli rješenje svojih problema. 

Moramo spomenuti i emisiju ZGRADOnačelnikna prvom poslovnom internet i podcast radiju PoslovniFM. Ta je emisija do sada ugostila brojne ključne dionike zgradarstva u Hrvatskoj. Ugostit će ih još! Razgovarat će se o energetskim izazovima, budućim koracima i smjerovima kojima bi donosioci odluka mogili (da ne kažemo trebali) krenuti. Emisija ZGRADOnačelnik.hr govori o ZGRADI d.d.

Uz sve to, u ove dvije godine ZGRADOnačelnik.hr objavio je više od 800 tekstova, a najviše ste čitali: 

Hvala svima koji nas prate: 

Hvala svima na porukama podrške. Hvala svima na kritikama. Hvala svima koji će nas pratiti. 

'Tek su se zagrijali, a njihovo vrijeme tek dolazi.'

Nadamo se i vjerujemo da ćemo i dalje imati vaše povjerenje. 

Ekipa ZGRADOnačelnik.hr-a

ZGRADOnačelnik.hr 2. rođendan

*U komentarima i mišljenjima izneseni su osobni stavovi autora i ne mogu se ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Zgradonačelnik.hr-a. Zgradonačelnik.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.