'Tek su se zagrijali, a njihovo vrijeme tek dolazi.'
Izvor: ZGRADOnačelnik.hr
DRUGI O NAMA

'Tek su se zagrijali, a njihovo vrijeme tek dolazi.'

Danas nam je divan dan, divan dan, ZGRADOnačelniku rođendan. I to mali veliki drugi rođendan. Kao i svi slavljenici, izrazito smo sretni što čestitke stižu sa svih strana. Bez (su)vlasnika nekretnina ZGRADOnačelnik.hr ne bi imao smisla. Isto bi bilo i bez naših dragih partnera i sponzora, kojih je iz dana u dan sve više, koji su nam poslali mnoge lijepe riječi, a našlo se tu i nekoliko pjesmica. 

Sve te prekrasne čestitke smo posložili u ovaj članak, ali ne zbog reklame ili samohvale. Nego želimo svima pokazati tko nas podupire jer smo ponosni na sve one koji su jednom projektu, koji slavi tek drugi rođendan, dali svoju podršku - bilo financijsku, bilo kao savjet, bilo kao informaciju ili kao riječ pohvale. 

 

Čestitamo vam drugi rođendan, ZGRADOnačelnik.hr! Radite na važnim temama, zalažete se za energetsku obnovu i primjenu obnovljivih izvora energije na svim vrstama zgrada, što je važan korak u okretanju cjelokupnog sustava ka održivom razvoju. Želimo vam puno uspjeha u daljnjem radu i još mnogo lijepih godišnjica te se veselimo budućoj suradnji.

Vaš DOOR.hr


Zgradonačelnici dragi, kratko se znamo, ali puno toga zajedničkog imamo.
Misija vaša, vizija je i naša, i sada s vama 2. obljetnicu slavimo.
Želimo vam pregršt novih ideja, hrabrih iskoraka, sunčanih dana - da vjera u bolje sutra ostane najveća motivacijska hrana.
I da zajedno s nama nastavite gurati obnovu zgrada - da nam potrošnja energije sve više pada.

Sretan rođendan žele vam EIHP @ nZEB tim


SRETAN 2. ROĐENDAN i SVAKI NOVI DAN

Za svaku zgradu u našem gradu,
Savjeti stižu i rješenja problema,
Zgradonačelnik uvijek podiže nadu,
I brige nestaju, više ih nema.

Imaš li kuću, stan ili zgradu,
Financije te brinu ili šteta neka,
Zgradonačelnik traži već po gradu,
Odgovor brzo spreman čeka.

Čestitke šaljemo dragom portalu,
Sretan vam rođendan već drugi po redu,
Šaljemo pozdrave i veliku pohvalu,
Na ponos ste svakom gradu!

 Vaša Financijska agencija


Povodom druge obljetnice djelovanja ZGRADOnačelnika ovim putem želimo čestitati grupi entuzijasta koji su došli na ideju da na jednom mjestu pomognu svojim sugrađanima savjetima i informacijama koje su ključne za zgrade i suvlasnike. Tekuće probleme poput neplaćanja pričuve, lošeg održavanja, neodgovornih upravitelja, neriješenih vlasničkih odnosa dodatno je 'uzdrmao' i potres 22.03.2020., a Fond za obnovu je ubrzo nakon osnivanja prepoznao važnost i potencijal ZGRADOnačelnika. Veselimo se daljnjoj komunikaciji i sastancima kako bismo naše sugrađane što kvalitetnije informirali o tijeku obnove.

Sretan rođendan ZGRADOnačelnik!!!

Snežana Penović, dipl.ing.građ., ravnateljica, Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije

 

Dragi ZGRADOnačelnik.hr,

baveći se poslom koji je uključivao intenzivnu suradnju s predstavnicima suvlasnika i upraviteljima zgrada, itekako smo bili svjesni potrebe javnog prostora u kojem će vlasnici stanova moći razmjenjivati iskustva i informacije vezane za (su)život u zgradi, po mnogočemu specifičan.

I jako nam je drago da evo već dvije godine takvo mjesto i postoji! Stoga vam ovim putem ne čestitamo samo rođendan, već i to što stalno postavljate nova pitanja, otvarate zanimljive teme i potičete naše građane da se uključe u upravljanje svojom imovinom. Dosadašnjim sadržajem u mnogočemu ste unaprijedili život u urbanim gradskim sredinama, ali isto tako je puno posla još pred vama. Želimo vam stoga da zadržite jednaku predanost i odlučnost te da zajednica čitatelja ZGRADOnačelnika bude svakim danom sve veća.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

 

 

Sretan rođendan ZGRADOnačelniku! Zadovoljstvo nam je biti dio vašeg djelovanja i nadamo se nastavku uspješne suradnje.

Želimo vam još puno godina djelovanja i još novih suradnika i partnera za zelenu Hrvatsku.

Grad Zadar


Radujemo se svakom 'suborcu u ratu' za naše zgrade, a kroz zajedničku suradnju očekujemo puno pobjeda na dobrobit svih. Posebice nam je drago da ovakav rad za opće dobro pada na plodno tlo i donosi izvrsne plodove. Sretno i neka Zgradonačelnik živi vječno.

HCPI - Hrvatski centar za potresno inženjerstvo

 

Draga redakcijo portala ZGRADOnačelnik,

čestitke od srca na drugoj godišnjici postojanja u ime HGK, posebice Sektora za graditeljstvo. Pred građevinskim sektorom veliki je posao obnove, a energetski izazovi s kojima se suočavamo traže od našega gospodarstva i društva da ubrzamo proces zelene tranzicije, posebice povećanja energetske učinkovitosti.

U svim tim zadacima pred nama važno je imati informirane i društveno odgovorne građane, koji znaju koja su im rješenja na raspolaganju. To je važan preduvjet i za što bolju i učinkovitiju realizaciju projekata i suradnju s našim tvrtkama, članicama HGK. U edukativnom sadržaju koji kreirate imate potporu stručnjaka HGK.

Uz iskrene želje za uspješan nastavak rada i djelovanja,

Savjetnica predsjednika HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj

 

Energetska obnova zgrada i implementacija obnovljivih izvora energije u zgradama i kućama sa svrhom smanjenja potrošnje energije i emisije stakleničkih plinova podrazumijeva ostvarivanje ciljeva Europske unije o klimatski neutralnom kontinentu.

Ekipa portala ZGRADOnačelnik.hr kroz projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO primjer je kako se suradnjom i uzajamnim poštivanjem, te komunikacijom s partnerima i predstavnicima suvlasnika jača kultura dijaloga, a medijski prostor obogaćuje zanimljivim i korisnim temama te doprinosi općem boljitku.

Nadamo se da će u skoroj budućnosti ugradnju dizala u postojeće stambene objekte biti moguće objediniti u jedinstven projekt s ugradnjom solarnih elektrana, čime bi ostvarili cilj EU - Izgradnja klimatski neutralne, zelene, pravedne i socijalne Europe. Više informacija o toj temi se očekuje na Panel raspravi u sklopu Konferencije o dizalima koja će se održati u Zagrebu u hotelu Antunović, 7. i 8. studenog 2022.

Uz želju da ta suradnja i uzajamno poštivanje bude i ostane uzor, kolegama ekipe ZGRADOnačelnik.hr čestitamo 2. rođendan.

HUDIZ – Hrvatska udruga za dizala

 

Čestitamo rođendan ZGRADonačelnik portalu koji nam već dvije godine olakšava proceduru energetske obnove zgrada i ulaganja u obnovljive izvore energije pružajući svim čitateljima informacije do kojih je ponekad teško doći. Ponosni smo partneri projekta OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO koji je pokrenula ZGRADOnačelnik ekipa i smatramo kako je izuzetno važno imati profesionalnog partnera kao što je ZGRADOnačelnik koji će u svakom trenutku osigurati kvalitetnu i brzu informaciju. Iskrene čestitke i puno uspjeha u nadolazećim poslovnim godinama želi vam

KLIK energetska zadruga!

 

 Zadovoljstvo nam je što smo sa ZGRADOnačelnik.hr od njegovih samih početaka. Otvorili smo pitanja bitna za zajednicu vezana uz obnovljive izvore energije i obnovu Zagreba nakon potresa. Želimo vam i dalje puno uspjeha u radu te vam čestitamo na uspješnim projektima u zadnje dvije godine

Konrad Adenauer Stiftung, Ured Zagreb

 

Energetski sustavi i naša potreba da imamo dovoljno energije za grijanje, hlađenje, kuhanje, rasvjetu, prijevoz su glavna tema u ovom trenutku pred zimu 2022/2023. Energija pokreće svijet, stvara bolje uvjete za život, ali isto tako nije svejedno kakvu energiju koristimo. Zato se okrećemo obnovljivim izvorima energije i štednji koja je posebice sada aktualna u novonastalim okolnostima rata u Ukrajini. Iako se prvenstveno bavi lokalnim hrvatskim pitanjima ZGRADOnačelnik.hr puno šire i dublje promišlja današnju situaciju, informira i educira te približava energetsku problematiku građanima. Projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - ZAJEDNO! jedan je od kotačića pozitivnih energetskih promjena.

Čestitamo ekipi ZGRADOnačelnik.hr-a na entuzijazmu i dosadašnjem radu. 

Kristina Čelić, ravnateljica Uprave za energetiku, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja


Poštovani,

Čestitam portalu ZGRADOnačelnik.hr na odrađenom poslu kroz ove dvije godine postojanja.

Teme koje ste otvarali, ste natprosječno kvalitetno obradili. Iako se u upravljanju i održavanju zgrada isprepliću različita tematska područja od vlasništva, preko graditeljstva do ekonomije, u svakom članku detaljno ste obradili materiju i prezentirali je na pregledan i razumljiv način.

Uvjeren sam da će se čitatelji i po nekoliko puta vračati na vaše tekstove i nanovo ih proučavati.

Želim vam uspješan nastavak rada,

Mr. sc. Željko Uhlir, Državni tajnik, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine


  Skoro godina dana prošla je od prvog kontakta ZGRADOnačelnika i Pokreta Otoka. Nije sasvim jasno bilo koliko to zgrada postoji na otocima, no ono što jest bilo jasno je težnja obje organizacije prema istom cilju – energetskoj održivosti i asistenciji svim zainteresiranim dionicima i stanovnicima da je dostignu. Mreža se širila iz dana u dan i danas se širi – ZGRADOnačelnik.hr postao je krovno mjesto i centrala za primjere dobre prakse, umrežavanje, edukaciju i mnoštvo drugog kvalitetnog sadržaja za otoke i otočane, za stanovnike zgrada i sve druge željne znanja. I dalje se nastavljamo umrežavati na svim razinama i na radost svih stanovnika Republike Hrvatske. Sretan rođendan, ZGRADOnačelniče!

Pokret otoka

 

Zgradonačelnik sustavno bistri zapušteno područje života

Prvi se pamte. E, da. Ta misao vodilja imala je utjecaja na pokretanje prvog poslovnog radija u Europi, PoslovniFM, a iznimno mi je drago da je bila misao vodilja i kod stvaranja prvog, jedinstvenog portala za sve vlasnike, suvlasnike nekretnina kao i poslova vezanih uz to. Riječ je o širokom, ali, usudim se reći, zapuštenom području. Nedostaje informacija, ali što je još bitnije nedostaje komunikacija između brojnih dionika što Zgradonačelnik.hr uspješno popunjava. Zato je i jednostavnija bila odluka o uvrštenju emisije Zgradonačelnik u redovni program radija PoslovniFM jer nema ništa nije bolje od razgovora o neuralgičnim i ključnim problemima. Ekipa, tortu smo pojeli, idemo dalje. Sretno!

Darko Buković, PoslovniFM, osnivač i glavni urednik


Energetske obnove zgrada su jedan od ključnih rješenja ove energetske i gospodarske krize. Zašto? Zato što su zgrade najveći potrošači energije, a ako ih sveobuhvatno obnovimo moguće je potrošnju energije smanjiti i za čak 80 posto. I zato smatram da su obnove zgrada investicija, a ne trošak i da je vrijeme krize kada trebamo pametno investirati. Stoga je i uloga ZGRADOnačelnika jako bitna jer promiču takvu ideju. Čestitamo cijelome timu na tome i želimo vam puno uspjeha u daljnjem radu. 

Anđelka Toro Ormuž, voditeljica korporativnih poslova ROCKWOOL ADRIATIC

 

Dragi naši ZGRADOnačelnici u dvije godine napravili ste čudo! Diskretni, odlučni, uporni, pouzdani i nadasve profesionalni vrlo brzo ste postali mnogima više od tamo nekih ljudi s kojima tek surađuju. Neprocjenjivo! 

Na svom putovanju okupili ste cijelu Hrvatsku i stvorili neku bolju ugodniju klimu. Drugačijim pristupom i novim idejama potakli ste lavinu događaja! Ostanite svoji i uspjeh je zagarantiran!

Marina Kreso, Faros ERP u RIS d.o.o.

 

ZGRADOnačelnik.hr? Što reći? Prije dvije godine, nazvao me neki lik iz Zagreba (Tin Bašić) i krenuo u priču o suvlasništvu, zakonima, općenito o stanju u zgradarstvu. Prvo što sam pomislio, ah još jedan lik u nizu... No kako se razgovor odvijao, slušam ja tog lika, a čujem sebe! Priznajem, u prvi mah sam pomislio, konačno netko tko će osnovati udrugu suvlasnika u Zagrebu, ali prevario sam se i nije mi žao. Ovaj portal nekolicine entuzijasta, pametnih i radišnih ljudi je puno bolja opcija od udruge i za grad Zagreb i za RH. Konačno mi suvlasnici imamo 'svoje zajedničko mjesto' za razmjenu iskustava, informacija pa i neka nova prijateljstva.

Da ne duljim, tek su vam dvije godine, a već se mnogo toga promijenilo zahvaljujući vama i zato SRETAN VAM ROĐENDAN ZGRADONAČENIČE! Ti si tu zbog nas, a mi smo tu za tebe! I kako sam rekao Tinu prije nekoliko godina, na usluzi i na raspolaganju smo Vam!

Udruga suvlasnika-stanara Grada Karlovca 

 

Iznimno nam je drago što na sceni imamo medij koji pažljivo prati problematiku kućanstava u lokalnim sredinama te time doprinosi kvalitetnijim uvjetima življenja. Otvoreno progovarajući o problemima te tražeći rješenja i odgovore na različita pitanja, pomogli ste i članovima naše Udruge ostvariti bolju komunikaciju sa suvlasnicima stambenih jedinica. Stoga vam zahvaljujemo na dosadašnjoj suradnji i radujemo se njenom nastavku.

Ujedno želimo da i u budućnosti nastavite raditi s jednakim entuzijazmom i da vaša otvorenost, istraživački duh i stručnost i dalje grade kvalitetan suživot u našim gradovima i mjestima. Želimo vam sretan 2. rođendan i još puno rođendana.

Udruga Upravitelj 

 

U tranziciji na obnovljive izvore energije, bitno je imati nišne medije poput ZGRADOnačelnik.hr koji će pojednostaviti i približiti široj javnosti ključne informacije i prilike u tom području. Kao organizaciji u čijem je fokusu pomoći građanima da uzmu proizvodnju i upravljanje lokalnim i obnovljivim izvorima energije u svoje ruke – a pogotovo solarnom energijom, podržavamo napore koje ZGRADOnačelnik.hr ulaže u području energetske tranzicije, posebno kroz projekt #OsunčajmoHrvatsku. Zgradonačelnici i Zgradonačelnice, želimo vam još puno uspješnih godina!

ZEZ - Zelena energetska zadruga

 

Osim što su uvijek puni dobre volje, pozitivne energije i kreativnih ideja, ZGRADOnačelnik ekipa je također entuzijastična, profesionalna te im nikad ne nedostaje novih prijedloga kako unaprijediti suradnju. Svaki novi projekt koji radimo s njima bude samo potvrda onog što smo već znali – tek su se zagrijali, a njihovo vrijeme tek dolaziSve najbolje za drugi rođendan od

Wiener ekipe!

 

Dragi ZGRADOnačelniče,

kad ste se pojavili vidjela sam u vama saveznika.

Sve ove godine rada s nekretninama i ljudima itekako su jasno pokazale da u Zagrebu, a i čitavoj Lijepoj Našoj treba netko tko će ozbiljno osvještavati ljude o tom da posjedovati nekretninu ne znači samo je posjedovati na papiru nego je to puno više od toga. Vidjela sam u vama nekoga tko će znati i moći glasno reći da se fasade moraju obnavljati i da se pričuva mora plaćati. Prije vas se nitko nije ozbiljno bavio takvim temama, zakon većinu tih stvari ne regulira ozbiljno, a kućni odgoj većinom ne nalaže da se i zgrada mora čuvati i njegovati i zbog sebe i zbog drugih kao što se i samog sebe mora čuvati i njegovati. Hvala vam što ste se uhvatili ozbiljnog zadatka edukacije i informiranja o temi održavanja zgrada, poboljšanja standarda života, rješavanja dokumentacije, pravnih pitanja i brojnih tema koje skupa pokrivaju velik i važan segment naših života, a to je stanovanje.

Želim vam još puno uspješnih godina rada i lijepih suradnji, a svima koji vas čitaju želim da vas ozbiljno shvate jer radite lijepu i plemenitu stvar.
Sretan rođendan!

Ana Šenija, Boutique za nektretnine

 

Ovim putem pozivamo sve koji smatraju da je zgrada/kuća/nekretnina bitna, da je ključno razvijati svijest svih dionika u zgradarstvu, da je temelj razvoja društva stvoriti sustav koji je pravedan i koji će stvoriti reda, da podrže ZGRADOnačelnik.hr. Pohvale i lijepe riječi su uvijek neopisiva motivacija. 

Osim toga, da bi se ZGRADOnačelnik.hr i dalje razvijao potrebna je i financijska podrška. Stoga pozivamo sve koji žele i mogu da nas podrže i tako jer je to jedini način da ovakav projekt u nastavi doprinositi razvoju društva. Zgrada po zgrada, suvlasnik po suvlasnik, kuća po kuća - tako mi to radimo.

Hvala vam svima! Na svemu!

*U komentarima i mišljenjima izneseni su osobni stavovi autora i ne mogu se ni pod kojim uvjetima smatrati službenim stavovima Zgradonačelnik.hr-a. Zgradonačelnik.hr ne preuzima odgovornost za sadržaj ovog teksta.