kredit
Izvor: Geisteskerker / Pixabay
ZGRADOnačelnik.hr
PREDAJA PAPIRA

Krenuli su APN KREDITI 2022. - Ove godine jedna je NOVOST

Zahtjevi kreditnih institucija u APN-u zaprimat će se u uredovno radno vrijeme predviđeno za rad sa strankama od 9 do 14 sati, poručuju iz APN-a. 

Od ponedjeljka 21. ožujka 2022. od 9 sati Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) zaprima zahtjeve za subvencioniranim stambenim kreditima. 

Zahtjevi kreditnih institucija u APN-u zaprimat će se u uredovno radno vrijeme predviđeno za rad sa strankama od 9 do 14 sati.

Ono što je NOVOST u odnosu na dosadašnje natječaje - APN će zaprimati najviše do 200 zahtjeva dnevno po kreditnoj instituciji.

Zahtjevi zaprimljeni od dana početka subvencioniranja kredita, razmatrat će se prema vremenu zaprimanja potpunih zahtjeva u APN-u, a odobravat će se do utroška planiranih sredstava.

Ove godine iz državnoga proračuna osigurano je 50 milijuna kuna.

Podsjetimo, građani koji rješavaju svoje i/ili stambeno pitanje svoje obitelji na ovaj način, izravno se javljaju jednoj od kreditnih institucija (potpisnica ugovora o poslovnoj suradnji) putem koje će realizirati svoje subvencionirane stambene kredite, a odabrana kreditna institucija će ih dalje izvještavati o daljnjem tijeku realizacije kredita (o odobravanju, dopuni i/ili neodobravanju zahtjeva, ugovora o subvencioniranju i sl.).

Pratite temu #APN i vjerujemo da ćete pronaći korisne savjete i informacije. Sretno!