Kredit
Izvor: pixabay.com
JAVNI POZIV

SLUŽBENO JE - Kreću 'APN krediti', poznat je datum prijave

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u srijedu je objavila oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita, u kojemu stoji da će se zahtjevi za subvencije u novom krugu zaprimati od 29. ožujka ove godine.

Službeno je - kreću prijave za subvencionirane stambene kredite, poznate kao 'APN kredite'. Naime, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u srijedu je objavila oglas o početku subvencioniranja stambenih kredita, u kojemu stoji da će se zahtjevi za subvencije u novom krugu zaprimati od 29. ožujka ove godine.

Kako do subvencioniranog kredita APN-a

Kako do subvencioniranog kredita APN-a u 2021.

PRAVILA IGRE:

 • zahtjevi će razmatrati prema vremenu zaprimanju APN-u
 • zahtjevi moraju biti potpuni
 • odobravat će se do utroška planiranih sredstava
 • zahtjev se podnosi odabranoj banci
 • banka odobren zahtjev, s potrebnim dokumentima, dostavlja APN-u

Novi APN krediti: Donosimo novosti, 'cake' i najčešće probleme

NEĆE SE RAZMATRATI

 • nepotpuni zahtjevi
 • oni zaprimljeni prije 29. ožujka

Jednostavnije do subvencije uz pomoć stručnjaka

Veliki dio stresa i nedoumica moguće je potpuno izbjeći javljanjem specijalistima koji još od prvih natječaja besplatno (naplaćuju se od banaka, ne od klijenata) pomažu mladima u potrazi za idealnim subvencioniranim kreditom. Javite se Pro grupi, koja nastala na 17-godišnjem iskustvu posredovanja za gotovo sve banke u Hrvatskoj, a aktivno su sudjelovali na svim dosadašnjim natječajima subvencioniranja putem APN-a. Pomažu vam savjetima već od prvih koraka pri odabiru nekretnine, procjene vaše kreditne spsobnosti za nekoliko banaka, odabiru odgovarajuće banke te kompletnom posredovanju u prikupljanju dokumentacije i prosljeđivanju odabranoj banci i konkretnom bankaru koji će brzo odobriti predmet i poslati ga APN-u.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI:

 • građani mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću
 • subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, s time da ukupan kredit može i smije biti veći od tog iznosa
 • rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina
 • visina subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi, te se kreće od 30 do 51 posto iznosa rate kredita

Inače, u APN-u svakodnevno zaprimaju nove zahtjeve za dodatnim subvencioniranjem radi rođenja djeteta. Tako je od 2017. godine do danas rođeno ukupno oko 2.700 djece, čime se ujedno ostvarilo pravo tim korisnicima kredita za dodatnim subvencioniranjem od dvije godine po djetetu.

Do kraja 2023. godine produljen je rok u kojem će APN objavljivati javne pozive za subvencije. Regulirano je i da će kandidati za te kredite morati imati prijavljeno prebivalište na adresi kupljene ili izgrađene nekretnine najmanje dvije godine nakon završetka subvencioniranja kredita. Također je regulirano i da će subvencije biti odbijene podnositeljima koji su ih već ranije dobili te da uplaćena sredstva neće trebati vraćati ako se subvencionirani stan ili kuća prodaju radi kupnje većeg stana, kuće ili izgradnje kuće.

Pratite temu #APN OVDJE i vjerujemo da ćete pronaći korisne savjete i informacije. Sretno!

*sadržaj podržava Pro grupa