Termostat
Izvor: unsplash.com
PRIPREMITE SE

FZOEU u srpnju objavljuje Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskih bojlera

Prihvatljivi troškovi kupnje novog bojlera biti će oni nastali nakon datuma potresa. Pritom će sredstva biti dostupna isključivo za stanove i kuće oštećene u potresu.

Sukladno Odluci Vlade, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost tijekom srpnja 2021. planira objaviti novi Javni poziv za sufinanciranje kupnje kondenzacijskog bojlera, poručili su za ZGRADOnačelnik.hr iz Fonda. 

Napominju kako će prihvatljivi troškovi kupnje novog bojlera biti oni nastali nakon datuma potresa. Pritom će sredstva biti dostupna isključivo za stanove i kuće oštećene u potresu.

Da biste se što bolje pripremili za poziv u srpnju, podsjećamo kako je procedura izgledala u prvome pozivu jer će vjerojatno slična (a možda i ista) procedura biti i u ovome pozivu. Korake iz prvog poziva možete vidjeti OVDJE.

Dakle, u prvome Javnome pozivu koji je bio objavljen početkom svibnja 2020. godine, sufinancirala se kupnja kondenzacijskih bojlera u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Prema Odluci Vlade iz svibnja ove godine, u novome javnome pozivu sufinancirat će se kupnja kondenzacijskih bojlera i kotlova još i u Sisačko-moslavačkoj i Karlovačkoj županiji. 

Inače, za ostvarivanje prava na sufinanciranje u prvome Javnome pozivu, bilo je potrebno se prijaviti na Javni poziv Fonda objavljen 10.6.2020. te priložiti svu potrebnu dokumentaciju navedenu u pozivu.

Prijava je bila moguća kroz sustav E-prijava na programe sufinanciranja Fonda, a dokumentacija se mogla dostaviti i poštom ili u pisarnicu Fonda. 

Prijaviti su se mogli vlasnici/suvlasnici zgrada (obiteljske kuće i višestambene zgrade) koje su oštećene u potresu, s područja Grada Zagreba, Zagrebačke županije i Krapinsko-zagorske županije, a koji su prije potresa koristili atmosferski plinski bojler.

Pojedinom kućanstvu je bespovratno bilo na raspolaganju do 80 posto sredstava, odnosno do 8.000 kuna, neovisno o tome je li riječ o stanu u višestambenoj zgradi ili u obiteljskoj kući.

Pratite ZGRADOnačelnik.hr i internetske stranice Fonda. Više o programu subvencioniranja kupnje kondenzacijskih bojlera možete pronaći OVDJE.

 >>> Evo kada možete očekivati javne pozive Fonda za zaštitu okoliša u 2021. godini

Pratite rubriku OBNOVA NAKON POTRESA i vjerujemo da ćete pronaći korisne savjete i informacije. Sretno!