papirologija
Izvor: pixabay.com
ODUSTALI OD NAPLATE

GSKG je htio naplaćivati uslugu pripreme dokumentacije za obnovu, ali IPAK neće

Poručuju da je za prijavu na Javni poziv koje je ispisalo Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine potrebno ispuniti opsežnu i složenu dokumentaciju.

Nakon što se na društvenim mrežama počelo masovno komentirati i govoriti o tome da Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo naplaćuje usluge pripreme dokumentacije za obnovu, GSKG je poslao priopćenje za medije:

GSKG nije naplatilo niti će naplaćivati uslugu pripreme zahtjeva, prijave i ishođenja dokumentacije potrebne za prijavu na Javni poziv MGIPU-a za subvenciju radova privremene mjere sanacije na zgradama oštećenim u potresu, a kojima je upravitelj.

Ako želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati (ili ste vi predstavnik suvlasnika), uključite se OVDJE. Ako želite znati više o pravima i obvezama suvlasnika u zgradi te pratiti ovu tematiku, kliknite OVDJE. A ako želite saznati rješenja vaših problema u zgradi, pročitati prave savjete, pratite OVDJE.

[NADOPUNJENO 26.01.2021.] -  Gradska uprava nam je potvrdila da su iz GSKG dobili odgovor kako neće naplaćivati niti jednu uslugu pripreme i predaje zahtjeva vezanih uz sanaciju zgrada nakon potresa

Na DODATNO pitanje -  naplacuje li se usluga za Obrazac 2 i za OBNOVU, ne samo sanaciju, iz gradske uprave smo dobili odgovor kako im je GSK odgovorio da NE NAPLAĆUJU usluge za Obrazab br. 2. 

Ako imate bilo kakve druge informacije, javite nam se na info@zgradonacelnik.hr . 

Naime, podsjećamo, poručuju iz GSKG, za prijavu na Javni poziv koje je ispisalo Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine potrebno je ispuniti opsežnu i složenu dokumentaciju:

  • odluke suvlasnika,
  • ZK izvadci,
  • građevinske dozvole,
  • rješenja za građenje,
  • uporabne dozvole,
  • dokazi o vlasništvu,
  • fotodokumentacija,
  • dokazi o oštećenju i sl.

Za podnošenje navedenih prijava, angažiran je dodatni stručni kadar, a sve o trošku upravitelja zgrada - GSKG.

Kako nam je rečeno iz gradske uprave, GSKG jest donio odluku o naplati te usluge. Riječ je o iznosima od tri do sedam tisuća kuna po prijavi. I tu odluku o naplati su javno komunicirali, što za zgradonačelnik.hr potvrdila glasnogovornica gradske uprave Ivanka Čuljak Milidrag. Međutim, u priopćenju GSKG stoji kako gradska uprava nije bila upoznata s tom odlukom o naplati, a koju su odmah po saznanju ukinuli. 

Pozivaju Zagrepčane da i dalje prijavljuju štete na svojim objektima, budući je rok za navedeno produžen do 30. lipnja 2021.  

Podsjećaju i kako građanima pri ispunjavanju dokumentacije pomažu djelatnici GSKG raspoređeni po područnim uredima Mjesne samouprave stradalih gradskih četvrti.