Nova zgrada u Jasenovcu
Izvor: Općina Jasenovac
STAMBENO ZBRINJAVANJE

Kreće izgradnja višestambene zgrade u Jasenovcu

Općina Jasenovac bi za godinu dana trebala imati novu višestambenu zgradu za koju je kamen temeljac položen 28. veljače 2024. godine.

Polaganju kamena temeljca nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, državni tajnik za obnovu Domagoj Orlić, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak i načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković.

Zgrada koja će se nalaziti u Ulici braće Radić jedna je od sveukupno 36 građevina sa 666 stanova za koje je Vlada donijela četiri Odluke kojima je Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) odredila kao investitora. koje su Odlukama Vlade.

Ova zgrada u Jasenovcu imat će 19 stanova i zajedničkih prostora organiziranih u četiri nadzemne etaže.

Stanovi će biti različite veličine:

  • 2 jednosobna stana
  • 3 jednoiposobna stana
  • 5 dvosobnih stanova
  • 6 dvoipolsobnih stanova
  • 2 trosobna stana
  • 1 četverosoban stan.

Prema planu, ukupna vrijednost ove građevine, zajedno s uređenjem okoliša i infrastrukture je 2,8 milijuna eura.

Gradnjom ukupno 56 višestambenih zgrada na području Sisačko-moslavačke županije izgradit će se čak 974 novih stanova koji će prvenstveno poslužiti za privremeni smještaj stradalnika potresa, a po obnovi njihovih domova oni će se iseliti te će se stanovi koristiti za smještaj deficitarnih kadrova i socijalno ugroženih obitelji.

Sadržaj podržava Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Pratite rubriku OBNOVA NAKON POTRESA i vjerujemo da ćete pronaći korisne savjete i informacije. Sretno!

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.