televizor, TV
Izvor: Pexels/Pixabay
ZGRADOnačelnik.hr
GRAD GLINA

Otpis potraživanja za struju i RTV pristojbu za prvu polovinu 2022. godine

Grad Glina objavio je Zaključak Vlade RH o otpisu potraživanja za isporučenu električnu energiju za razdoblje siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj i lipanj 2022. godine.

Krajnji potrošači moraju zadovoljavati jedan od uvjeta:

  • da su bili nastanjeni u stambenim objektima kojima su dodijeljene oznake N1, N2, PN1 ili PN2, a koji su obilježeni crvenom odnosno žutom naljepnicom
  • da su korisnici ili su članovi njihovog kućanstva korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, osobnu invalidninu, doplatak za pomoć i njegu ili imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili njegovatelja.

Korisnici sustava socijalne skrbi kojima nisu otpisana potraživanja za električnu energiju trebaju se obratiti u nadležan centar za socijalnu skrb ili samostalno ispuniti zahtjev za otpis te ga dostaviti:

  • e-mailom na info.dpsisak@hep.hr, ili ods.potres@hep.hr
  • ili osobno na šalter HEP-a u Sisak

Jedinstveni kontakt broj telefona HEP-ODS d.o.o.-Elektre Sisak je 0800 300 418.

Osim toga, Vlada je na sjednici donijela odluku kojom se zadužuje HRT da u svrhu sanacije štete na potresom pogođenim područjima pridonese na način da se obveznicima RTV pristojbe stradalim u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, otpišu potraživanja nastala po osnovi RTV pristojbe. Korisnici također moraju zadovoljavati jedan od gore navedenih uvjeta (žuta ili crvena naljepnica ili korisnici sustava socijalne skrbi).

Dokaz o oštećenju stambenog objekta ili dokaz da su korisnici sustava socijalne skrbi (presliku rješenja o priznavanju prava ili potvrdu nadležnog Centra) i presliku uplatnice treba poslati

  • na e-mail: pristojba@hrt.hr
  • ili poštom na adresu - HRT, Prisavlje 3, Zagreb

Dodatne informacije i obrazac možete pronaći na web stranicama Grada Gline.

Pratite rubriku OBNOVA NAKON POTRESA i vjerujemo da ćete pronaći korisne savjete i informacije. Sretno!