Lekenik
Izvor: MPGI
POLOŽEN KAMEN TEMELJAC

SMŽ - Gradi se 19. zgrada za stradalnike potresa

U Sisačko-moslavačkoj županiji, točnije u Lekeniku, svečanim polaganjem kamena temeljca obilježen je početak radova na izgradnji jedne višestambene zgrade.

Ovome su nazočili potpredsjednik Vlade RH i ministar Branko Bačić, župan Ivan Celjak, načelnik Općine Lekenik Ivica Perović i ravnatelj Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov.

Višestambena zgrada u Lekeniku gradi se na temelju Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom i odluke Vlade Republike Hrvatske kojom je predviđena gradnja ukupno 36 višestambenih zgrada na području Sisačko-moslavačke županije.

- Ispunjava nas radošću činjenica da i ovdje u Lekeniku provodimo program Vlade RH koji je doprinos obnovi i revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije. Htjeli smo s jedne strane pomoći stradalnicima potresa, a kada njihove kuće obnovimo ti stanovi će biti namijenjeni mladim obiteljima i za kadrovske potrebe - izjavio je ministar Bačić, a objavljeno je na mrežnim stranicama SMŽ-a.

Radi se o izgradnji već devetnaeste zgrade na području Županije, a ako se uzme u obzir i 20 zgrada koje se zgade na području posebne državne skrbi, zajedno s ovih, planiranih, 36 zgrada, Sisačko-moslavačka će županija za godinu dana imati gotovo 1000 novi stanova više no što ih je bilo prije potresa. 

Vrijednost izgradnje zgrade u Lekeniku iznosi oko 3 milijuna eura s PDV-om, a u njoj će se nalaziti 19 stambenih jedinica površine od 35 do 90 četvornih metara.

Osim u Lekeniku, višestambene zgrade nalazit će se još u Sisku, Petrinji, Topuskom, Glini, Kutini, Jasenovcu, Sunji te Hrvatskoj Kostajnici. 

Sadržaj podržava Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).