gradnja zgrade u Glini
Izvor: MPGI
POLOŽEN KAMEN TEMELJAC

U Glini se gradi osma zgrada za stradalnike potresa

Polaganjem kamena temeljca, u Glini je prošloga tjedna, u srijedu 27. ožujka, i službeno započeo projekt koji će rezultirati izgradnjom jedne višestambene zgrade za 13 obitelji. Izgradnja zgrade u Ulici hrvatskog sokola 15. je od ukupno 36 višestambenih zgrada koja se gradi u okviru Vladinog „Programa stambenog zbrinjavanja na području Sisačko - moslavačke županije“ a osma na području grada Gline kojim će se povećati stambeni fond na području grada za 122 stanova.

Polaganju kamena temeljca nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, župan sisačko-moslavački Ivan Celjak, gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov.

Ukupna vrijednost izgradnje ove tipske višestambene zgrade neto korisne površine 795,97 četvornih metara, uključujući i uređenje okoliša i infrastrukture. iznosi oko 2 milijuna eura i financirat će se sredstvima državnog proračuna. Prema projektu građevina se sastoji od 13 stanova veličine od 36 do 90 četvorna metra zajedničkih prostora organiziranih u tri nadzemne etaže. Prema sobnosti u građevini je smješteno 1 jednoiposoban stan, 5 dvosobnih stanova, 4 dvoiposobna stana, 2 trosobna stana i 1 četverosoban stan.

Projektant je ENTASIS d.o.o. koji ima ugovoreni nastavak projektiranja na temelju tipskih projekata za koje je ishođeno Rješenje o tipskom projektu. Izvođač je DRVNI CENTAR GLINA d.o.o., dok je stručni nadzor povjeren tvrtki ZEM NADZOR d.o.o..

Pravo na smještaj u te stanove imat će vlasnici oštećenih nekretnina do obnove njihovih vlastitih nekretnina, a kasnije će se koristiti za smještaj deficitarnih kadrova te obitelji u potrebi.

Gradnjom ukupno 56 višestambenih zgrada na području Sisačko-moslavačke županije izgraditi će se čak 974 novih stanova što je značajno povećanje stambenog fonda na području te županije.

Sadržaj podržava Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Pratite rubriku OBNOVA NAKON POTRESA i vjerujemo da ćete pronaći korisne savjete i informacije. Sretno!

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.