Poslovni prostor
Izvor: MPGI
ZGRADOnačelnik.hr
DRŽAVNE NEKRETNINE

Država nudi zakup 30 poslovnih prostora na 10 godina

U Zagrebu je ponuđeno 17 poslovnih prostora, a osim glavnog grada, u desetogodišnji zakup daju se i prostori u Osijeku, Požegi, Karlovcu, Petrinji, Puli, Splitu i Zadru.

Državne nekretnine raspisale su 24. prosinca posljednji natječaj u 2022. godini kojim u zakup daju 30 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske u osam gradova.

U Zagrebu je u nultoj zoni ponuđeno 17 poslovnih prostora s različitim položajima u zgradama u kojima se nalaze.

  • Poslovni prostor u Jurišićevoj 5 od 93 četvorna metra zauzima ulično prizemlje i početna mu je zakupnina 10,39 EUR/m2.
  • Ulično prizemlje s podrumom daje se u zakup u nizu lokala u Prolazu sestara Baković po cijeni od 14,39 EUR/m2.
  • Dvorišni prostori nulte zone veličine 20-ak četvornih metara u zakup se daju u Ilici 35 i Radićevoj 11, a za njih je početna zakupnina 7,20 EUR/m2.
  • Posljednji je smješten na drugom katu zgrade u Tomićevoj 4 i početna mu je mjesečna zakupnina 13,69 EUR/m2.

Od ostalih gradova, po četiri poslovna prostora mogu se zakupiti u Karlovcu i Zadru, od kojih je karlovački u Gundulićevoj 1, a zadarski u Ulici Put Pudarice 30C te je riječ o susjednim prostorima u istoj zgradi s početnim zakupninama od 5,97 EUR/m2 za Gundulićevu i 5,14 EUR/m2 za Put Pudarice.

Po jedan poslovni prostor daje se u zakup u Osijeku, Petrinji, Požegi, Puli i Splitu, gdje početna zakupnina za dvorišni poslovni prostor udaljen manje od 100 metara od splitske Rive na adresi Marulićeva 6 iznosi 16,73 EUR/m2. Površinom najveći prostor na ovom natječaju od 237 četvornih metara ponuđen je u Požegi na križanju ulica Franje Cirakija i Stjepana Radića, a početna mu je zakupnina 3,25 EUR/m2.

Poslovni prostori u zakup se daju u viđenom stanju i mogu se pogledati prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu.

  • Natječaj traje do petka 27. siječnja 2023. do 12 sati, do kada ponuditelji mogu dostaviti svoje ponude u pisarnicu ili na adresu Državnih nekretnina d.o.o.

Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću. 

Odluka i ugovor

  1. Odluku o izboru najpovoljnije ponude donosi trgovačko društvo DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o.
  2. Ugovor o zakupu poslovnog prostora sklopit će se s ponuditeljem koji uz ispunjenje uvjeta iz natječaja ponudi najviši iznos zakupnine.

Informacije o natječaju:

  • radnim danom od 9:00 do 11:00 sati, na brojeve telefona: : 01/6346-312, 01/2079-309, 01/2079-260.

Više informacija o svakome prostoru i detaljne upute javnoga poziva pročitajte na internetskim stranicama Državnih nekretnina.

Sretno!

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.