Državne nekretnine daju u zakup 29 prostora u Rijeci, Splitu, Karlovcu i Zagrebu
Izvor: Državne nekretnine
ZGRADOnačelnik.hr
JAVNI POZIV

Državne nekretnine daju u zakup 29 prostora u Rijeci, Splitu, Karlovcu i Zagrebu

Državne nekretnine objavile su šesti ovogdišnji natječaj za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske sa 29 državnih prostora za zakup u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci i Splitu. Rok za predaju ponuda je do podneva 29. srpnja 2024.

Uz ponudu 19 garaža većim dijelom smještenih u kvartovima istočnog dijela Zagreba, a najviše u Radauševoj ulici na Ravnicama, Državne nekretnine na natječaju 6/24 ponudile su i 10 poslovnih prostora, a početne cijene zakupa kreću se od 4,18 eura po četvornom metru u Karlovcu pa do 19,60 eura po četvornom metru u Rijeci.

Javni poziv

Među prostorima u Rijeci, svog zakupnika strpljivo čeka prostrani poslovni prostor površine 133 četvorna metra u ulici Janeza Trdine 9A, Riječanima je poznat kao nekadašnja knjižara i početna mu je mjesečna zakupnina 2.619,34 eura, odnosno 19,69 eura/m2, stoji u priopćenju Državnih nekretnina. Nalazi se u prizemlju poslovno-stambene zgrade uz Trg svete Barbare i niti 50 metara od Pavlinskog trga, a u prostoru se nalazi i galerija. Preostali riječki prostori mogu se zakupiti na lokacijama Brajda 4A, Školjić 7, Jelačićev trg 6 i Prvog maja 38.

Najboljeg ponuditelja za sklapanje desetogodišnjeg ugovora o zakupu u Karlovcu traže dva državna prostora na Trgu bana Petra Zrinskog na kućnom broju 4 i 5, a početna im je zakupnina 5,97 eura po četvornom metru. Preostali karlovački prostori mogu se zakupiti na lokacijama Dr. Vladka Mačeka 11 i Ivana Gundulića 1.

Najveći prostor na ovom natječaju ponuđen je u Splitu na lokaciji Ulica Slobode 3 u poslovno-stambenoj zgradi nedaleko Gradske knjižnice Marka Marulića. Površine je 365 četvornih metara i sastoji se od prostora u prizemlju s brojim ostakljenim izlozima te podruma, a početna mu je mjesečna zakupnina 6.696,76 eura odnosno 18,33 eura po četvornom metru.

Pregledi poslovnih prostora i garaža započinju 15. srpnja 2024. u Zagrebu, Rijeci i Splitu prema terminima objavljenima u javnom pozivu i traju do 17. srpnja 2024., kada će biti omogućen pregled svih prostora u Karlovcu.

Ponude se predaju do 12 sati u ponedjeljak 29. srpnja 2024., a zainteresirani ponuditelji mogu ih dostaviti osobno ili poštom na adresu Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb te će istoga dana u 13:30 biti održano i javno otvaranje ponuda.

Poslovni prostori se daju u zakup u viđenom stanju pa se uz preglede na lokacijama, detaljnije informacije s fotografijama mogu pogledati i na poveznici: Natječaj za zakup poslovnih prostora 6/24, a sudjelovati mogu pravne osobe, fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost te sve ostale fizičke osobe u slučaju natjecanja s ponudama za garaže.

Provjerite prostore koji se daju u zakup

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji. Klikom na # vaše županije možete lakše selektirati što vas zanima.

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.