stanovi u Dubrovniku
Izvor: www.dubrovnik.hr
DEMOGRAFSKA POLITIKA

DUBROVNIK - Od rujna se možete prijaviti za novih 26 stanova

15. rujna Grad Dubrovnik će objaviti novi Javni poziv kojime se daju u najam stanovi u vlasništvu Grada, a sve u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji. Na raspolaganju će biti 26 stanova.

Na temelju provedenog Javnog poziva od veljače 2022. kada se dodjeljivalo 43 stana s pripadajućim garažnim i/ili parkirnim mjestima u stambenim zgradama u Novoj Mokošici, pravo na stan ostvarilo je 17 dubrovačkih obitelji. Stoga za preostalih 26 stanova Grad Dubrovnik će raspisati novi Javni poziv koji će biti otvoren za podnošenje zahtjeva 45 dana počevši od 15. rujna 2022. godine.

Za one koji nisu prošli Javni poziv iz veljače

Kako bi omogućio povrat dokumentacije svim podnositeljima zahtjeva koji po prethodnom provedenom Javnom pozivu nisu ostvarili pravo na najam stana, a s obzirom na činjenicu kako je ista iziskivala financijski trošak sugrađanima, na sljedećem Gradskom vijeću pred vijećnicima će se naći izmjene Odluke o dodjeli stanova kao i Odluka o povratu dokumentacije.

Prema predloženim odlukama podnositelji zahtjeva koji su Gradu Dubrovniku predali dokumentaciju uz zahtjev za davanje u najam stana, a koji nisu objavljeni na Končanoj listi reda prvenstva imat će pravo od Grada Dubrovnika zatražiti povrat predane dokumentacije na načina da do 16. kolovoza 2022. godine podnesu zahtjev sukladno obrascu koji će biti javno objavljen na web stranicama Grada Dubrovnika dok će starost dokumentacije kojom se dokazuje ispunjavanje uvjeta biti propisana novim Javnim pozivom.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji.

Pratite temu #POS i vjerujemo da ćete pronaći korisne informacije. Sretno!