Grad Đurđevac
Izvor: djurdjevac.hr
DEMOGRAFSKE MJERE

Đurđevac potiče gradnju i obnovu kuća

Grad Đurđevac je raspisao Javni poziv za podnošenje prijava za subvencioniranje gradnje i obnove obiteljskih kuća. Prijave se zaprimaju do iskorištavanja sredstava planiranih u Proračunu.

Pravo na korištenje subvencije može ostvariti mlada obitelj koja ima u vlasništvu građevinsko zemljište ili kuću na području Grada Đurđevca. Mlade obitelji su obitelji s djecom u kojoj su roditelji mlađi od 45 godina, kao i roditelji stariji od 45 godina ako imaju maloljetnu djecu.

Predmetom subvencioniranja mogu biti samo zakonito izgrađene obiteljske kuće, a za subvencioniranje gradnje temelja uvjet je pravomoćna građevinska dozvola. U slučaju otuđenja nekretnine čija je gradnja ili obnova predmet subvencioniranja, u razdoblju od pet godina od odobravanja sredstava subvencije, korisnik je u obvezi vratiti primljenu subvenciju Gradu Đurđevcu.

Odobrava se sufinanciranje:

  • gradnje temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća, te u slučaju kada vlasnik sruši postojeći stambeni objekt i pristupi gradnji novog objekta, a u predmetnim ulicama postoji izgrađena komunalna infrastruktura - u iznosu 25.000 kuna
  • nastavak gradnje na postojećim temeljima ili dovršetak gradnje objekata koje se nalaze u visokom roh-bau stanju duže od deset godina - u iznosu 25.000 kuna
  • uređenja fasade - za obiteljske kuće na kojima ne postoji termo fasada - u iznosu 10.000 kuna
  • subvencioniranje uređenja fasade za obiteljske kuće na kojima ne postoji termo fasada u iznosu 10.000 kuna odobrava se i podnositeljima koji su stariji od 45 godina

Javni poziv i sve detalje možete potražiti na web stranici Grada Đurđevca

Prijave za subvencioniranje obnove obiteljskih kuća zaprimaju se od 05. travnja 2022. godine sve do iskorištavanja sredstava planiranih u Proračunu za namjenu subvencioniranja gradnje i obnove obiteljskih kuća. Pristigle prijave obrađuju se prema redoslijedu zaprimanja.

Dodatne informacije o dodjeli subvencije mogu se dobiti na:

  • tel: 048/811-052
  • putem maila: grad@djurdjevac.hr

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji.