Grad Đurđevac
Izvor: djurdjevac.hr
ZGRADOnačelnik.hr
MJERE

ĐURĐEVAC - potiče se obnova nekretnina. I to svima!

U Koprivničko-križevačkoj županiji Grad Đurđevac Programom mjera poticanja gradnje i obnove potiče obnovu fasade na obiteljskim kućama i višestambenim zgradama. Mjere mogu koristiti svi građani, a ne samo mlade obitelji s djecom.

Vijećnici su na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca jednoglasno usvojili dopunu Programa mjera poticanja gradnje i obnove kuća kojom se utvrđuju uvjeti za korištenje subvencija. Programom je obuhvaćena dopuna vezana za uređenje fasade za višestambene zgrade na kojima ne postoji termo fasada.

Tako sada grad Đurđevac:

  • Javnim pozivom za subvencioniranje gradnje i obnove obiteljskih kuća sufinancira:
    • gradnju temelja novog stambenog objekta u ulicama gdje se popunjavaju slobodne parcele unutar niza obiteljskih kuća, te u slučaju kada vlasnik sruši postojeći stambeni objekt i pristupi gradnji novog objekta, a u predmetnim ulicama postoji izgrađena komunalna infrastruktura, u iznosu 25.000 kn
    • nastavak gradnje na postojećim temeljima ili dovršetak gradnje objekata koje se nalaze u visokom roh bau stanju duže od deset godina, u iznosu 25.000 kn
    • uređenja fasade za obiteljske kuće na kojima ne postoji termo fasada u iznosu 10.000 kn. Subvencioniranje uređenja fasade za obiteljske kuće na kojima ne postoji termo fasada u iznosu 10.000 kn odobrava se i podnositeljima koji su stariji od 45 godina.
  • subvencionira uređenje fasade u iznosu od 5.000 kuna po svakom posebnom dijelu odnosno stambenoj jedinici u višestambenim zgradama. Sufinanciranje se odobrava i podnositeljima koji su stariji od 45 godina.

Ove mjere mogu se koristiti uz uvjet da se ne koriste druge mjere od strane grada, APN-a ili Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. 

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji. Klikom na # vaše županije možete lakše selektirati što vas zanima.

Ako vas zanima energetska obnova ili pak implementacija obnovljivih izvora energije, pratite #energetska obnova i #obnovljivi izvori energije.