upload
Izvor: Sigmund / Unsplash
ZGRADOnačelnik.hr
FZOEU OBJAVIO

ENERGETSKA OBNOVA KUĆA - evo kada ćete TOČNO moći krenuti s unosom prijave i kada to završava

Postupak prijave podjeljen je u dvije faze. Podnošenje prijava za energetsku obnovu kuća počinje 7.12, a priprema prijava od 30.11.

Na stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti (FZOEU) objavljene su izmjene Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća iz rujna. Izmjene uključuju nove datume za pripremu i podnošenje prijave, ali i najavljeni veći budžet koji će građanima biti dostupan za provedbu projekata.

Umjesto planiranih 300 milijuna kuna, osigurano je 390 milijuna kuna, a tim sredstvima se planiraju sufinancirati troškovi obnove odnosno sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za više od 5.200 kućanstava.

S obzirom na tehničke poteškoće uslijed kojih je odgođen inicijalni termin zaprimanja prijava, sustav je bilo potrebno dodatno optimizirati. Što se i kako do sada događalo, možete pročitati OVDJE.

Postupak prijave bit će podijeljen na dvije faze.

U prvoj fazi, koja će trajati:

  • od 30. studenog 2021. od 10 sati
  • do 6. prosinca 2021. u 12 sati

građani će u sustavu ePrijave moći:

  • unositi podatke
  • mijenjati ih
  • dopunjavati
  • učitavati potrebnu dokumentaciju

Kako bi se osigurala stabilnost sustava,

6. prosinca od 12 sati sustav prijave NEĆE BITI DOSTUPAN za daljnje unošenje izmjena ni učitavanje dokumenata.

Od 7. prosinca, s početkom od 10 sati, građani će moći

  • podnijeti svoje prijave logiranjem u sustav ePrijave
    • bez dodatnih izmjena unesenih podataka ili učitavanja dokumentacije

Takav postupak smanjit će mogućnost usporavanja servera te osigurati optimalne uvjete za dovršetak započetih prijava, stoji u priopćenju FZOEU-a. 

Zaprimljene prijave obrađivat će se prema redoslijedu njihovog zaprimanja, sve dok se ne dodijele ukupno osigurana sredstva od 390 milijuna kuna.

Više informacija o prijavi na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća možete pronaći i na internetskim stranicama Fonda.

Ako vas zanima energetska obnova ili pak implementacija obnovljivih izvora energije, pratite #energetska obnova i #obnovljivi izvori energije.