Sinj
Izvor: sinj.hr
ZGRADOnačelnik.hr
DEMOGRAFSKE MJERE

Grad Sinj potiče ostanak mladih obitelji i samaca

Grad Sinj raspisao je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava na temelju Odluke o potpori u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji i samaca na području Grada Sinja  - 'OSTANI TU'.  Poziv je otvoren do 26. listopada 2022. godine.

Programom 'Ostani tu' stvaraju se osnovni uvjeti za ostanak i doseljavanje mladih obitelji i samaca na području Grada Sinja radi demografske obnove i povećanja broja stanovništva. Program potpora dodjeljivat će se mladim obiteljima koji namjeravaju trajno živjeti na našem području.

Kroz paket mjera sufinancirat će se:

  • troškovi ishođenja akata o građenju na području Grada Sinja u ukupnom iznosu do 20.000 kuna
  • troškovi kupnje građevinskog zemljišta za izgradnju stambenog objekta (obiteljske kuće s jednom stambenom jedinicom) na području grada Sinja u iznosu od 25 posto ugovorene kupoprodajne cijene, maksimalno 75.000 kuna
  • izgradnja i dovršetka izgradnje stambenog objekta – prve nekretnine na području grada Sinja, maksimalno 75.000 kuna
  • troškova priključka na komunalnu infrastrukturu u ukupnom iznosu do 20.000 kuna

Maksimalan iznos potpore je 75.000 kn bespovratnih sredstava.

Natječaj će biti otvoren od 26. rujna do 26. listopada 2022.godine.

Za ovu namjenu u Proračunu Grada Sinja izdvojeno je 2.600.000 kuna.

Cijeli Javni poziv i pripadajuću dokumentaciju možete preuzeti na stranicama Grada Sinja, a dodatne informacije dostupne su putem telefona: 021 708 630.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji. Klikom na # vaše županije možete lakše selektirati što vas zanima.