Ivanić-Grad
Izvor: http://www.visitzagrebcounty.hr/
OSUNČAJMO HRVATSKU

Ivanić-Grad sufinancira izradu glavnog projekta sunčane elektrane

Grad Ivanić-Grad raspisao je javni poziv za sufinanciranje izrade glavnog projekta sunčane elektrane u kućanstvima. Poziv je otvoren do iskorištenja predviđenih sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2022. godine.

Predmet Javnog poziva za sufinanciranje izrade glavnog projekta sunčane elektrane u kućanstvima je dodjela donacija Grada Ivanić-Grada fizičkim osobama građanima (prijavitelji/korisnici) za sufinanciranje pripreme projektne dokumentacije - izradu glavnog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u modalitetu kupca s vlastitom proizvodnjom na postojećoj obiteljskoj kući.

Korisnici donacija iz ovog Poziva mogu biti fizičke osobe koje su vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća na kojima se planira postavljanje sunčane elektrane za koju je potrebno prethodno izraditi glavni projekt.

Svi korisnici donacije moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

  • imaju prebivalište na području Grada Ivanić-Grada i na adresi na kojoj se projekt provodi
  • imaju podmirene obveze poreza, prireza i drugih obveza o kojima evidenciju vodi Porezna uprava
  • imaju podmirene sve obveze prema Gradu Ivanić-Gradu
  • nisu primili potporu za isti trošak iz drugih javnih izvora

Prihvatljiv trošak

Prihvatljiv trošak je izrada projektne dokumentacije do razine glavnog elektrotehničkog projekta s troškovnikom za sunčanu elektranu u paralelnom radu s distribucijskom mrežom na obiteljskoj kući. Izrađeni dokumenti moraju biti ovjereni od ovlaštenog inženjera te moraju glasiti na korisnika donacije.

Prihvatljiv trošak je nastao nakon 1. ožujka 2022. godine, a smatra se da su troškovi nastali na datum izdavanja računa.

Iznos i intenzitet donacije

Donacija može iznositi do 70 posto ukupnih prihvatljivih troškova, a najviše 2.000 kn.

Način prijave, postupak pregleda i odobrenja zahtjeva te isplate donacije

Cijeli javni poziv, obrasce i svu ostalu pripadajuću dokumentaciju možete preuzeti na web stranicama Grada Ivanić-Grada. Zahtjevi se podnose se na propisanom Obrascu s traženom i potpunom dokumentacijom.

Prijave se pregledavaju po redu zaprimanja te ako je pregledom utvrđeno da su zadovoljeni svi uvjeti prihvatljivosti navedeni u ovom Pozivu prijavitelju se odobrava donacija. U slučaju odbijanja prijave, prijavitelj ima pravo podnijeti novu prijavu do iskorištenja sredstava ili do krajnjeg datuma zatvaranja poziva.

Poziv je otvoren do iskorištenja predviđenih sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2022. godine.

Donacija se isplaćuje u dva dijela:

  • 1. dio 50 posto ukupne donacije - nakon izrade i dostave glavnog elektrotehničkog projekta za sunčanu elektranu na obiteljskoj kući, zajedno s računima za uslugu i dokazom plaćanja.
  • 2. dio 50 posto ukupne donacije - nakon ishođenja i dostave Obavijesti o mogućnosti priključenja na mrežu kućanstva s vlastitom proizvodnjom ili Elektroenergetske suglasnosti ili Elaborata optimalnog tehničkog rješenja priključenja na mrežu (sve izdaje HEP ODS d.o.o. i mora glasiti na korisnika donacije).

Dodatne informacije

Sve informacije vezane uz ovaj Poziv mogu se dobiti u:

  • Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje, gospodarstvo i poljoprivredu Grada Ivanić-Grada
  • na telefon: (01) 2831 373
  • upitom na e-mail adresu: martin.madaras@ivanic-grad.hr

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji.

Ako vas zanima energetska obnova ili pak implementacija obnovljivih izvora energije, pratite #energetska obnova i #obnovljivi izvori energije.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuKončarUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingForum.hrmonitor.hrposlovni.fmProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!