energetski certifikat
Izvor: Pixabay
JAVNI POZIV

Krapinsko-zagorska županija sufinancira energetske certifikate za obiteljske kuće

Krapinsko-zagorska županija fizičkim osobama-građanima sufinancira izradu izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće na području županije s ciljem prijave na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. Prijave su otvorene do 31. prosinca 2022. godine ili do iskorištenja raspoloživih sredstava.

Prihvatljivi korisnici sredstava Županije su fizičke osobe – građani koji:

 • imaju prebivalište na području Krapinsko-zagorske županije
 • kreiraju i podnesu Fondu prijavu za dodjelu sredstava Fonda na Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama

Uvjeti 

 • opravdani su troškovi za izradu izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće nastali nakon 1. siječnja 2022. godine, što se dokazuje datumom izdavanja računa za navedenu uslugu
 • podnositelj zahtjeva u trenutku podnošenja Zahtjeva za sufinanciranje treba dostaviti dokaz o prijavi na poziv Fonda za Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama 

Sredstva Županije

Županija će Korisnicima dodjeljivati sredstva za pokriće opravdanih troškova izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće:

 • do 100 posto, ali ne više od 2.500 kuna (s PDV-om)

Županija će dodjeljivati sredstva do njihova iskorištenja ili do kraja 2022. godine, ovisno o tome što prije nastupi te objaviti na web stranici Županije  obavijesti o:

 • privremenom zatvaranju Poziva, do utvrđivanja iznosa preostalih raspoloživih sredstava
 • ponovnom otvaranju Poziva, bude li potrebno
 • zatvaranju Poziva, ako Županija raspoloživa sredstva dodijeli prije kraja 2022. godine

Obvezna dokumentacija

Prijava mora sadržavati:

1. zahtjev za sufinanciranje – ispunjen i potpisan 
2. obostranu presliku osobne iskaznice ili Elektronski zapis o prebivalištu (iz sustava e-Građani) ili Uvjerenje o prebivalištu, iz koje/kojeg je vidljivo da Podnositelj zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Krapinsko-zagorske županije
3. presliku energetskog certifikata obiteljske kuće koji je izdan i pohranjen u Informacijskom sustavu energetskih certifikata pri Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine
4. dokaz o slanju prijave za dodjelu sredstava Fonda na Javni poziv za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama (presliku povratnice u slučaju slanja zahtjeva na Fond preporučenom zemaljskom poštom)
5. presliku računa za uslugu izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata
6. dokaz kojim se dokazuje IBAN prijavitelja (preslika kartice računa na kojoj je vidljiv IBAN ili Izvadak iz transakcijskog računa iz kojeg je razvidan IBAN ili pisana potvrda banke o IBAN-u)

Podnošenje prijave i rok

Zahtjevi za sufinanciranje podnose se na popunjenim službenim obrascima s utvrđenom obveznom dokumentacijom koja se prilaže uz Zahtjev za sufinanciranje.

Zahtjev za sufinanciranje s obveznom dokumentacijom treba biti dostavljen isključivo putem pošte i to preporučeno u zatvorenoj omotnici na čijoj poleđini treba obavezno ispisati ime i prezime i adresu pošiljatelja, te istu dostaviti na adresu:

 • KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA
 • Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu
 • Magistratska 1, 49 000 Krapina
 • s naznakom za JAVNI POZIV za sufinanciranje izrade izvješća o energetskom pregledu i energetskog certifikata za obiteljske kuće -NE OTVARATI-

Prijave se mogu podnositi do 31. prosinca 2022. godine ili do iskorištenja raspoloživih sredstava, ovisno o tome što prije nastupi.

Dodatne obavijesti mogu se dobiti isključivo:
1. na INFO broj telefona: 049/658-550
2. slanjem upita na e-adresu: info@regea.org

Cijeli Javni poziv i potrebne obrasce možete pronaći na web stranicama Krapinsko-zagorske županije.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji.

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuKončarUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingForum.hrmonitor.hrposlovni.fmProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!