Grad Križevci
Izvor: Grad Križevci
ZGRADOnačelnik.hr
JAVNI POZIV

Križevci potiču energetsku učinkovitost u kućanstvima

Gradonačelnik Grada Križevaca objavio je Javni poziv za poticanje energetske učinkovitosti u kućanstvima

Predmet Javnog poziva za poticanje energetske učinkovitosti u kućanstvima je dodjela sredstava Grada Križevaca fizičkim osobama građanima, a u okviru sljedećih aktivnosti:

 • A1: sufinanciranje pripreme projektne dokumentacije - izradu Glavnog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima u mrežnom radu (FNE) za sve građane koji zadovoljavaju uvjete Poziva
 • A2: sufinanciranje energetske učinkovitosti u kućanstvima što uključuje pripremu projektne dokumentacije - izradu Glavnog projekta sunčane elektrane i/ili izgradnju sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima u mrežnom radu i/ili postavljanje toplinske izolacije tavana stambenog prostora za ranjive skupine građana u opasnosti od energetskog siromaštva.

Prijavitelji mogu po jednoj prijavi ostvariti pravo na sufinanciranje u okviru aktivnosti A1 - sufinanciranje pripreme projektne dokumentacije (izradu Glavnog projekta sunčane elektrane) ako zadovoljavaju uvjete Poziva ili u okviru aktivnosti A2 ako zadovoljavaju uvjete Poziva za građane u opasnosti od energetskog siromaštva.

Prijave mogu podnijeti kućanstva koja se nalaze na području grada Križevaca za postojeće obiteljske kuće.

Pravo na sredstva Grada sukladno ovom Pozivu mogu ostvariti građani ako zadovoljavaju sljedeće uvjete:

 1. vlasnici ili suvlasnici, uz suglasnost svih suvlasnika, obiteljske kuće u kojoj se projekt provodi
 2. imaju prebivalište na adresi obiteljske kuće, u kojoj se projekt provodi, prijavljeno do trenutka predaje dokumentacije ili prije
 3. mjerno mjesto/priključak na energetski sustav glasi na ime građanina
 4. podnesu Gradu Prijavu za dodjelu sredstava sufinanciranja na propisanom obrascu
 5. prihvate uvjete sufinanciranja sukladno Pozivu i općim aktima Grada
 6. nemaju dospjelih nepodmirenih i/ili nereguliranih dugovanja prema Gradu
 7. ispunjavaju i druge uvjete Poziva i
 8. sklope s Gradom Ugovor o sufinanciranju.

Prijavitelji koji podnose prijavu u okviru aktivnosti A2 dodatno moraju zadovoljavati sljedeće uvjete:

 1. kućanstva s jednim članom - prihod po članu kućanstva ne smije prelaziti iznos od 670 eura
 2. kućanstva s dva člana - prihod po članu kućanstva ne smije prelaziti iznos od 400 eura
 3. kućanstva s tri i više članova - prihod po članu kućanstva ne smije prelaziti iznos od 335 eura

Javni poziv otvoren je za podnošenje prijava do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 1. rujna 2024. godine. Ukupno raspoloživa sredstava Grada po Pozivu iznose 200.000 eura.

Potrebna dokumentacija, koji su opravdani troškovi i sve ostale detalje ovog Javnog poziva možete pronaći na internetskim stranicama Grada Križevaca.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji. Klikom na # vaše županije možete lakše selektirati što vas zanima.

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.

ZGRADOnačelnik.hr od siječnja 2022. provodi projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kojim se želi pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i obiteljskih kuća te primjene obnovljivih izvora energije. O toj gorućoj temi gotovo svakodnevno objavljujemo tekstove, organiziramo radne skupine i konferencije te sudjelujemo na raznim edukacijama i radionicama. Malim koracima grabimo naprijed, polako ali sigurno, ka energetski održivijim zgradama. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstvaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovineMinistarstvo zaštite okoliša i zelene tranzicije (MZOZT)

PARTNERI PROJEKTA

APN – Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama.DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerPredstavništvo Europske komisije u HrvatskojGrad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)HUPFAS_Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustavaHrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska stručna udruga za sunčevu energiju (HSUSE)Hrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKonrad Adenauer Stiftung HrvatskaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.

MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingegradnja.hrForum.hrgradimozadar.hrmonitor.hrMotus Media grupaPametni gradoviposlovni.fmPress ClippingProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!