solarni paneli
Izvor: Colin McKay/Pixabay
JAVNI POZIV

Labinske obitelji mogu dobiti do 10.000 kuna za proizvodnju električne energije

Grad Labin je opet raspisao Javni poziv za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta te za opremu i radove za postavljanje sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju u mrežnom radu, na području grada Labina.

Ove godine za tu je namjenu osiguran triput veći iznos nego je to bio slučaj lani. Cilj projekta je povećanje korištenja obnovljivih izvora energije te smanjenje režijskih troškova za kućanstva na području Grada Labina.

Planira se odobrenje 12 do 15 bespovratnih subvencija za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, opremu i radove za sunčane elektrane u 2023. godini u maksimalnom iznosu do 1.400,00 EUR (10.548,30 kuna) po korisniku.

Rok za podnošenje zahtjeva je do 1. studenog 2023. godine.

Zahtjev za dodjelu jednokratne potpore s potrebnom dokumentacijom podnosi se na adresu:

 • Grad Labin
 • Upravni odjel za gospodarstvo i EU projekte
 • Titov trg 11
 • 52 220 Labin
  • osobnom predajom u pisarnicu Grada Labina na istoj adresi
  • ili dostavom elektronskim putem na adresu patricija.terkovic@labin.hr
 • pod nazivom 'Bespovratna sredstva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, opreme i radova za sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima na području grada Labina u 2023. godine'

Cjelokupni Javni poziv i potrebne obrasce možete pronaći na web stranicama Grada Labina, a sve dodatne informacije mogu se zatražiti:

 • telefonom na broj 052/ 866 817
 • e-poštom na patricija.terkovic@labin.hr
 • u Upravnom odjelu za gospodarstvo i EU projekte.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji.

Ako vas zanima energetska obnova ili pak implementacija obnovljivih izvora energije, pratite #energetska obnova i #obnovljivi izvori energije.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKonrad Adenauer Stiftung HrvatskaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingegradnja.hrForum.hrgradimozadar.hrmonitor.hrposlovni.fmPress ClippingProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!