žarulja
Izvor: Krish Chaitu, Pexels
ENERGETSKO SIROMAŠTVO

Međimurska županija rapisala poziv za procjenu rizika od energetskog siromaštva

Međimurska energetska agencija objavila je javni poziv za prikupljanje prijava zainteresiranih građana – vlasnika ili suvlasnika obiteljskih kuća na području Međimurske županije s ciljem procjene rizika od energetskog siromaštva i/ili razine energetskog siromaštva. Poziv je otvoren do 18. lipnja 2021.

Predmet javnog poziva je prikupljanje prijava građana – vlasnika ili suvlasnika obiteljskih kuća na području Međimurske županije koji su suočeni s energetskim siromaštvom ili su u riziku da postanu energetski siromašni s ciljem njihovog uključivanja u implementaciju pilot projekata u sklopu kojih će se za pet izabranih obiteljskih kuća besplatno:

  • provesti energetski pregledi
  • izraditi energetski certifikati s izvješćem o energetskom pregledu
  • izvršiti mjerenja njihovih osnovnih građevinskih karakteristika

Na temelju provedenih energetskih pregleda, izdanih energetskih certifikata i izvršenih mjerenja, za svaku obiteljsku kuću razradit će se detaljni planovi za povećanje energetske učinkovitosti s prijedlogom potencijalnih tehnoloških rješenja za njihovu implementaciju te mogućim izvorima financiranja.

Uvjeti javnog poziva

Podnositelji prijave prema ovom pozivu su punoljetne, fizičke osobe – vlasnici ili suvlasnici obiteljske kuće na području Međimurske županije koji imaju prebivalište na adresi obiteljske kuće za koju se prijava podnosi.

Rok za podnošenje prijave

Prijavni obrazac, u skladu navedenim uvjetima iz javnog poziva, treba biti popunjen najkasnije do 18. lipnja 2021.

Dodatne informacije

Cijeli javni poziv možete pronaći ovdje.

Zainteresirani Podnositelji prijave mogu dobiti dodatne informacije i objašnjenja o uvjetima javnog poziva slanjem upita najkasnije do 15. lipnja 2021. na e-mail adresu: danijela.vrtaric@menea.hr pri čemu u naslovu elektronske poruke trebaju navesti sljedeće 'Upit – Javni poziv za kućanstva – projekt CO-EMEP' ili pozivom na broj telefona 040 395 559.

Odgovori na upite dostavljene elektronskim putem biti će vraćeni u roku od 2 dana nakon njihovog primitka.

Sve javne pozive, natječaje i projekte koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti OVDJE.