Medulin
Izvor: ChrisV / Wikipedia
ZGRADOnačelnik.hr
OBITELJSKE KUĆE

MEDULIN - prijavite se za sufinanciranje OIE i energetske učinkovitosti

Općina Medulin objavila je Javni poziv za dostavu prijava za sufinanciranje mjera obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 1. prosinca 2023. god..

Pravo na bespovratna financijska sredstva imaju fizičke osobe, vlasnici postojećih obiteljskih kuća, s prebivalištem na području općine Medulin.

Pozivom će se sufinancirati provedba pet mjera:

  • izrada energetskog certifikata i izvješća o energetskom pregledu obiteljskih kuća
  • izrada glavnog elektrotehničkog projekta integrirane fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije u obiteljskim kućama snage do 5 kW, za vlastitu potrošnju u mrežnom radu
  • dobava i ugradnja integrirane fotonaponske elektrane snage do 5 kW za proizvodnju električne energije u obiteljskim kućama, za vlastitu potrošnju u mrežnom radu
  • izrada tehničke dokumentacije za ugradnju dizalica topline za grijanje prostora, hlađenje prostora i pripremu potrošne tople vode
  • dobava i ugradnja dizalice topline za grijanje prostora, hlađenje prostora i pripremu potrošne tople vode.

Financijska sredstva za realizaciju Javnog poziva osigurana su u proračunu Općine Medulin za 2023. godinu, u ukupnom iznosu od 39.820 EUR.

Za pojedine mjere predviđene su sljedeće stope sufinanciranja:

• M1 – 40% od maksimalnog iznosa opravdanog troška od 250,00 EUR / 1.883,63 KN
• M2 – 40% od maksimalnog iznosa opravdanog troška od 500,00 EUR / 3.767,25 KN
• M3 – 40% od maksimalnog iznosa opravdanog troška od 5.000,00 EUR / 37.672,50 KN
• M4 – 40% od maksimalnog iznosa opravdanog troška od 2.500,00 EUR / 18.836,25 KN
• M5 – 40% od maksimalnog iznosa opravdanog troška od 5.000,00 EUR / 37.672,50 KN

Za svaku obiteljsku kuću moguće je podnijeti prijavu za sufinanciranje jedne ili više različitih mjera. U slučaju prijave za sufinanciranje više različitih mjera, maksimalni iznos sufinanciranja ne može premašiti iznos od 3.000 EUR s uključenim PDV-om

Javnim pozivom se sufinanciraju troškovi koji su nastali nakon objave Javnog poziva do 1. prosinca 2023. god. ili do 12 mjeseci (365 dana) prije objave Javnog poziva.

Prijave se mogu podnositi od 11. rujna 2023. godine. Javni poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 1. prosinca 2023. god., ovisno o tome što prije nastupi.

Ostale informacije

Cijeli javni poziv i pripadajuća dokumentacija može se pronaći na stranicama Općine Medulin.

Općina Medulin Javni poziv provodi u suradnji s IRENA-om, Istarskom regionalnom energetskom agencijom koja je zadužena za pružanje tehničke pomoći i posredovanje između građana i ovlaštenih certifikatora, projektanata i izvođača koje građani angažiraju za potrebe prijave na Javni poziv.

Ostale informacije do zatvaranja natječaja mogu se zatražiti kod nadležne službe Općine Medulin putem:

• telefona pozivom na broj 052/385-668 ili
• e-poštom na jasmina.ritosa@medulin.hr

ili kod IRENA-e putem:

• telefona pozivom na broj 052/351-551 ili
• e-poštom na irena@irena-istra.hr

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji. Klikom na # vaše županije možete lakše selektirati što vas zanima.

Ako vas zanima energetska obnova ili pak implementacija obnovljivih izvora energije, pratite #energetska obnova i #obnovljivi izvori energije.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)HUPFAS_Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustavaHrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKonrad Adenauer Stiftung HrvatskaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingegradnja.hrForum.hrgradimozadar.hrmonitor.hrposlovni.fmPress ClippingProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!