Grad Opatija
Izvor: opatija.hr
ZGRADOnačelnik.hr
OSUNČAJMO HRVATSKU

OPATIJA - sufinancira se projektna dokumentacija za sunčanu elektranu

Grad Opatija raspisao je javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima na području Grada u 2022. godini. Prijave se zaprimaju do iskorištenja sredstava.

Slijedom objavljenog Javnog poziva za poticanje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Opatija je 14. listopada 2022. raspisala Javni poziv za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima na području grada Opatije u 2022. godini.

Cilj projekta je povećanje korištenja obnovljivih izvora energije, ušteda na potrošnju električne energije po kućanstvu te smanjenje emisije CO2.

Financijska sredstva za realizaciju navedenog Javnog poziva osigurana su u proračunu Grada Opatija u iznosu od 30.000 kuna (3.981,68 eura), a planira se:

  • sufinanciranje do 50 posto vrijednosti iznosa troška izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, bez PDV-a,
  • maksimalno do 3.000 kuna (398,17 eura) po korisniku.
  • Zahtjevi će se razmatrati prema redoslijedu zaprimanja sve do iskorištenja raspoloživih financijskih sredstava, a preostale prijave neće se uzimati u obzir.

Glavni elektrotehnički projekt sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima za obiteljsku kuću podnositelja zahtjeva mora biti izrađen, a račun ispostavljen i plaćen do dana podnošenja zahtjeva.

Korisnik je dužan podnijeti zahtjev za bespovratna sredstva na propisanom obrascu te priložiti sve dokumente iz popisa na obrascu.

Za provedbu ovog Javnog poziva zadužen je Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Opatija.

Isplata bespovratnih financijskih sredstava za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta za sunčane elektrane korisniku vrši se temeljem odluke i ugovora na tekući račun korisnika. Preduvjet za isplatu sredstava na tekući račun građana je plaćeni račun za izradu glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije i dokaz o uplati.

Cijeli javni poziv kao i potrebne obrasce i izjave možete pronaći na stranicama Grada Opatije.

Rok za prijavu nije naveden u javnom pozivu.

Zahtjev za dodjelu jednokratne potpore sa potrebnom dokumentacijom podnosi se na adresu:

  • Grad Opatija, Upravni odjel za komunalni sustav, prostorno planiranje i zaštitu okoliša
    • Maršala Tita 3, 51410 Opatija ili
  • osobnom predajom u pisarnicu Grada Opatije
      • pod nazivom „Bespovratna sredstva za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije sunčanih elektrana za proizvodnju električne energije u kućanstvima na području grada Opatije u 2022. godini“.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji. Klikom na # vaše županije možete lakše selektirati što vas zanima.

Ako vas zanima energetska obnova ili pak implementacija obnovljivih izvora energije, pratite #energetska obnova i #obnovljivi izvori energije.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuKončarUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingForum.hrmonitor.hrposlovni.fmProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!