Općina Voćin
Izvor: vocin.hr
ZGRADOnačelnik.hr
OBITELJSKE KUĆE

Općina u Virovitičko-podravskoj županiji sufinancira projekte energetske učinkovitosti

Općine Voćin u Virovitičko-podravskoj županiji raspisala je javni poziv za povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Općine za 2023. godinu. Poziv je otvoren do iskorištenja predviđenih sredstava.

U proračunu Općine Voćin za 2023. g. osigurana su sredstva za financijsku potporu/sufinanciranje projekata građana/fizičkih osoba za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a sufinancirat će se projekti odobreni i isplaćeni od strane Fonda za zaštitu okoliša. Predviđeni iznos ukupnih sredstava koji će biti na raspolaganju u proračunu Općine Voćin za sufinanciranje programa u 2023. je 6.636,14 eura.

Na ovaj javni poziv mogu se javiti sve fizičke osobe s prebivalištem na području općine Voćin, koje su dobile sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i u cijelosti završile investiciju te su im regulirane obveze prema Fondu i izvođačima radova.
Prijave je potrebno ispunjavati sukladno Uputama za prijavitelje koje će biti objavljene na web stranici Općine Voćin zajedno s objavom Poziva.

Prijave se podnose na posebnim obrascima koji su sastavni dio ovog Javnog poziva te se nalaze na službenim stranicama Općine Voćin.

Rok za podnošenje prijava traje od dana objave do iskorištenja predviđenih sredstava.

Dokumentacija koju je potrebno priložiti uz zahtjev:

1. Preslika osobne iskaznice
2. Potvrdu Jedinstvenog upravnog odjela Općine Voćin da prijavitelj nema nepodmirenih obveza prema Općini Voćin
3. Presliku Ugovora o neposrednom sufinanciranju projekta energetske obnove obiteljske kuće
4. Presliku tekućeg ili žiro računa podnositelja prijave koji je istovjetan računu u Ugovoru o neposrednom sufinanciranju projekta energetske obnove obiteljske kuće
5. Presliku Ugovora o cesiji (s brojevima cesija) ovjeren od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Prijavnice s odgovarajućom dokumentacijom dostavljaju se u jednom primjerku u zatvorenoj omotnici osobno ili preporučeno poštom na adresu:

  • OPĆINA VOĆIN, JEDINSTVENI UPRAVNI ODJEL, TRG GOSPE VOĆINSKE 11, 33 522 Voćin

Na vanjskom dijelu omotnice potrebno je istaknuti puni naziv i adresu prijavitelja s napomenom: „Javni poziv za sufinanciranje projekta „Povećanje energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Općine Voćin za 2023. godinu““

Cijeli javni poziv može se pronaći na stranicama Općine Voćin.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji. Klikom na # vaše županije možete lakše selektirati što vas zanima.

Ako vas zanima energetska obnova ili pak implementacija obnovljivih izvora energije, pratite #energetska obnova i #obnovljivi izvori energije.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)HUPFAS_Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustavaHrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKonrad Adenauer Stiftung HrvatskaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingegradnja.hrForum.hrgradimozadar.hrmonitor.hrposlovni.fmPress ClippingProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!