Pazin
Izvor: pazin.hr
ZGRADOnačelnik.hr
OSUNČAJMO HRVATSKU

PAZIN sufinancira izradu glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane

Grad Pazin raspisao je javni poziv za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za vlastitu potrošnju u kućanstvu na području grada Pazina u 2023. godini.

Financijska sredstva za realizaciju Javnog poziva osigurana su u proračunu Grada Pazina u iznosu od 6.000 EUR (45.207,00 HRK). Planira se odobrenje do 30 bespovratnih subvencija za izradu glavnog projekta u 2023. godini.

Cilj Javnog poziva je povećanje proizvodnje energije i udjela OIE u ukupnoj potrošnji energije, ušteda električne energije po kućanstvu, te smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za sufinanciranje ugradnje sunčanih elektrana na obiteljskim kućama očekuje se u jesen ove godine, a grad Pazin želi pomoći svojim zainteresiranim građanima kako bi se na vrijeme pripremili za navedeni Javni poziv i ostvarili pravo na državnu subvenciju.

Sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju (sunčana elektrana), mogu ostvariti fizičke osobe s prebivalištem na području Grada Pazina (građani) na postojeće obiteljske kuće.

Prijavitelji kroz Javni poziv mogu ostvariti:

  • Sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane u iznosu od 50%, kojim će on za nositelja prijave iznositi maksimalno 200 EUR (1.506,90 HRK);
  • Dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za glavni elektrotehnički projekt sunčane elektrane izrađen i plaćen u 2023. godini u iznosu od 50%, maksimalno do 200 EUR (1.506,90 HRK).
  • Punu podršku u prijavi na nadolazeći javni poziv FZOEU za sufinanciranje ugradnje sunčane elektrane, a što uključuje administrativnu podršku te podršku u pronalasku pouzdanog izvođača sunčane elektrane i nabavi opreme.

Ako se kroz ovaj Javni poziv ne potroše sva raspoloživa sredstva, Grad će donijeti odluku ponovnom raspisivanju natječaja.

Sva dokumentacija se podnosi isključivo digitalnim putem, dostavom potpune tražene dokumentacije na e-mail solari@zez.coop s navedenim predmetom e-maila: “JAVNI POZIV za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije, za vlastitu potrošnju u kućanstvu na području grada Pazina u 2023. godini”.

Prijave se razmatraju prema rednom broju zaprimanja.

Dodatne informacije

Natječaj je otvoren za podnošenje prijava od 5. rujna do 1. prosinca 2023. godine. Rezultati Javnog poziva biti će objavljeni u roku od 15 dana od zatvaranja natječaja.

Za više informacija, obratite se na:

  • solari@zez.coopili radnim danom od 10 do 16 sati na 01 2090 404
  • mohorovic@pazin.hr ili u radnom vremenu od 9 do 13 sati na 091 1624 007

Cijeli javni poziv i pripadajuću dokumentaciju pronađite na stranicama Grada Pazina.

Ako vas zanima energetska obnova ili pak implementacija obnovljivih izvora energije, pratite #energetska obnova i #obnovljivi izvori energije.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)HUPFAS_Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustavaHrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKonrad Adenauer Stiftung HrvatskaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingegradnja.hrForum.hrgradimozadar.hrmonitor.hrposlovni.fmPress ClippingProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!