selidba, nova kuća, novi stan
Izvor: pexels.com
MLADI I STANOVANJE 2021.

Pregled natječaja po županijama, općinama i gradovima za rješavanje stambenog pitanja mladih

Brojne županije, gradovi i općine bore se kako zadržati svoje mlade, stoga mnogi od njih raspisuju javne pozive mladim obiteljima da se prijave za korištenje mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na svom području.

*tekst ažuriran 1.10.2021.

Time se želi pomoći lokalnom stanovništvu u rješavanju stambene problematike kako bi se spriječilo raseljavanje mladih obitelji s njihovih područja. Rješavanje stambenih potreba ovisi o socijalno-gospodarskim uvjetima svake zajednice.

Donosimo aktulane natječaje u 2021., a kada saznamo za još koji, tekst ćemo nadopuniti. Pozivamo sve uključene da nam prijave svoje natječaje na e-mail adresu info@zgradonacelnik.hr.

U većini natječaja preduvjet za korištenje poticaja je da Podnositelj zahtjeva ili njegov bračni drug za kupnju, izgradnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta nema više od 40 odnosno 45 godina. Većina natječaja otvorena je do kraja ove godine, ali nekima rok brzo istječe stoga dobro obratite pozornost na rokove prijave

Neke županije, općine i gradovi pokrenuli su rješavanje stambenog pitanja za Podnositelje do 45 godina starosti poput grada Trilja te još sufinanciraju i priključke za vodu i struju, drugi svoje Podnositelje nisu ograničavali godištem, puput grada Iloka, a neki prodaju zemljište ili stambeni prostor u svojem vlasništvu po povlaštenim cijenama poput onog koji je bio za grad Dugu Resu.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Općina Dubrava

Prijave su otvorene do 30. studenog 2021. ili do iskorištenja sredstava planiranih u ovoj proračunskoj godini. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Slavonski brod

Grad kontinuirano radi na različitim poticajima. Provjerite detalje na webu Grada. Više o mjerama pogledajte OVDJE i OVDJE.

Općina Sibinj

Prijave su otvorene do 31. prosinca 2021. ili do iskorištenja sredstava planiranih u ovoj proračunskoj godini. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

Općina Oriovac

Prijava je moguća je do 31. prosinca 2021. ili do iskorištenja sredstava planiranih u ovoj proračunskoj godini. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

Općina Brodski Stupnik

Krajnji rok za prijavu je 15. prosinca 2021. ili do iskorištenja sredstava planiranih u ovoj proračunskoj godini. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE. 

Općina Vrpolje

Prijava je moguća do iskorištenja sredstava planiranih u ovoj proračunskoj godini. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

Općina Nova Kapela

Prijava je moguća do 31. prosinca 2021. godine ili do iskorištenja sredstava planiranih u ovoj proračunskoj godini. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

Općina Vrbje

Rok prijave je do 31. prosinca 2021. godine ili do iskorištenja sredstava planiranih u ovoj proračunskoj godini. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

Općina Gornji Bogićevci

Prijava je moguća do 31. prosinca 2021. ili do iskorištenja sredstava planiranih u ovoj proračunskoj godini. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE. 

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA

Grad Krapina

S obzirom da je do 8. ožujka 2021. trajalo savjetovanje s javnošću o nacrtu Odluke o mjerama, kriterijima i postupcima za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Krapine, postoji mogućnost da uskoro pokrenu javni poziv. Pratite objave OVDJE.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA

Općina Pitomača

Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 30. studenog 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

Grad Slatina

Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 30. studenog 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA

Općina Peteranec

Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 30. studenog 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

Općina Virje

Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 15. studenog 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija mogu se preuzeti OVDJE.

Općina Legrad

Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 1. prosinca 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija se mogu preuzeti OVDJE.

Općina Ferdinandovac

Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 15. prosinca 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Općina Magadenovac

Krajnji rok za prijavu za korištenje sredstava je do 31. prosinca 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija mogu se preuzeti OVDJE.

Općina Gorjani

Krajnji rok za prijavu za korištenje sredstava je do 31. prosinca 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija mogu se preuzeti OVDJE.

BJELOVARSKO-BILOGORSKA ŽUPANIJA

Grad Garešnica

Prijave su otvorene do 15. prosinca 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija se mogu preuzeti OVDJE.

Općina Velika Pisanica

Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 30. studenog 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

>>>Grubišno Polje sufinancira uređenje pročelja i krovišta višestambenih zgrada

POŽEŠKO-SLAVONSKA ŽUPANIJA

Grad Lipik

Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 30. studenog 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija mogu se preuzeti OVDJE.

Grad Pleternica

KRATAK ROK - Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 29. ožujka 2021. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Karlovačka županija objavila je Javni poziv za korištenje demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladim obiteljima na ruralnom području županije u 2021. godini. Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 6. travnja 2021., a poziv i svu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

Grad Kutina

Na sjednici od 12. ožujka 2021. usvojen je program potpora za rješavanje stambenog pitanja. Raspisivanje natječaja pratite OVDJE. 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

Grad Ilok

Ilok je raspisao Javni poziv za poticanje rješavanja stambenog pitanja obiteljima, izvanbračnim zajednicama, samohranim roditeljima, jednoroditeljskim obiteljima sukladno Programu poticanja rješavanja stambenog pitanja na području Grada. Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 31. listopada 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

>>>Ilok sufinancira obnovu pročelja fasada

Općina Nuštar

Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 30. prosinca 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

ISTARSKA ŽUPANIJA

Grad Pula

Rapisan je javni poziv za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje kamate temeljem stambenog kredita koji građani uzima od kreditne institucije, a radi rješavanja svojeg stambenog pitanja. Poziv i dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

Grad Vrbovsko

Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 16. travnja 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija mogu se preuzeti OVDJE.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

SDŽ je raspisala natječaj za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih sredstava iz Programa demografskih mjera poticanja mladim obiteljima iz ruralnih područja za izgradnju i adaptaciju kuća na području SDŽ za 2021. Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 31. ožujka 2021. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

>>>Želite li besplatnu kuću ili stan? Javite se na ovaj natječaj!

Grad Imotski

Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

Grad Trilj

Iako je službeni rok za podnošenje prijava bio do 15. veljače ove godine, provjerite je li se moguće ipak prijaviti s obzirom da je drugi uvjet bio utrošak sredstava. Poziv i sva dokumentacija se može preuzeti OVDJE.

Osim toga, Grad Trilj najavljuje i nastavak natječaja s dodatnim benefitima u kojima namjerava sufinancirati i priključke za vodu i struju. Više o tome možete pročitati OVDJE.

NOVO! Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 31.sječnja 2022., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija mogu se preuzeti OVDJE.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Grad Lepoglava

Prijava za korištenje sredstava podnosi se do 15. listopada 2021., odnosno do utroška sredstava. Poziv i sva dokumentacija mogu se preuzeti OVDJE.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji.