Grad Slavonski Brod
Izvor: slavonski-brod.hr
OSUNČAJMO HRVATSKU

Slavonski Brod sufinancira izradu projekta sunčane elektrane

Slavonski Brod je raspisao natječaj za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije, za vlastitu potrošnju u kućanstvu. Prijave su otvorene do 15. srpnja.

Ako želite smanjiti račune za električnu energiju, javite nam u Slavonski brod kako biste besplatno provjerili isplativost ugradnje sunčane elektrane na vaš krov te vam pomogli u ostvarivanju državnih subvencija za ugradnju.

Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) za sufinanciranje ugradnje sunčanih elektrana na obiteljskim kućama očekuje se u jesen ove godine, a Slavonski Brod želi pomoći svojim zainteresiranim građanima kako bi se na vrijeme pripremili za navedeni javni poziv i ostvarili pravo na državnu subvenciju.

Prijavitelji kroz natječaj mogu ostvariti:

  • sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane u iznosu od 80 posto, kojim će on za nositelja prijave iznositi 625 HRK (s uključenim PDV-om);

U slučaju interesa uspješno ocijenjenog prijavitelja, punu podršku u prijavi na nadolazeći javni poziv FZOEU za sufinanciranje ugradnje sunčane elektrane, a što uključuje administrativnu podršku te podršku u pronalasku pouzdanog izvođača sunčane elektrane i nabavi opreme.

Smanjivanjem cjelokupnog troška realizacije zahvaljujući sufinanciranjima, smanjit ćete i razdoblje povrata ulaganja u sunčanu elektranu, a godišnje ćete u svom kućanstvu uštedjeti do 90 posto na računima za električnu energiju.

Natječaj je otvoren za podnošenje prijava od 01. do 15. srpnja 2022. godine.

Grad Slavonski Brod osigurao je sredstva za sufinanciranje izrade 30 glavnih projekata.

Prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju i predane su u roku, bodovati će se temeljem kriterija raspisanih u tekstu natječaja.

Rezultati natječaja biti će objavljeni u roku od 15 dana od zatvaranja natječaja.

Za više informacija, možete se obratiti na:

  • solari@zez.coop ili radnim danom od 10 do 16 h na 01 2090 404
  • ivana.petrinjak@slavonski-brod.hr ili radnim danom od 07 do 15 h na 035 217 073

Cijeli javni natječaj kao i sva pripadajuća dokumentacija, dostupni su na stranicama Slavonskog broda.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji.

Ako vas zanima energetska obnova ili pak implementacija obnovljivih izvora energije, pratite #energetska obnova i #obnovljivi izvori energije.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuKončarUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingForum.hrmonitor.hrposlovni.fmProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!