sunčana elektrana, solar panel
Izvor: Freepik
ZGRADOnačelnik.hr
JAVNI POZIV

Slavonski Brod sufinancira izradu projekta za sunčanu elektranu

Slavonski Brod objavio je Javni poziv za sufinanciranje glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane u kućanstvima u 2024. godini. Prijave su otvorene do kraja lipnja.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava za sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije za vlastitu potrošnju u kućanstvima na području Grada Slavonski Brod u 2024. godini. Cilj Poziva je povećanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima na području Grada, jačanje otpornosti kućanstava na kretanje cijena na tržištu te smanjenje emisija stakleničkih plinova.

Prijavitelji kroz Natječaj mogu ostvariti:

  • Sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane u iznosu od 80 posto, kojim će on za nositelja prijave iznositi 85,00 EUR (640,43 HRK)
  • U slučaju interesa uspješno ocijenjenog prijavitelja, punu podršku u prijavi na nadolazeći javni poziv FZOEU za sufinanciranje ugradnje sunčane elektrane, a što uključuje administrativnu podršku te podršku u pronalasku pouzdanog izvođača sunčane elektrane i nabavi opreme.

Smanjivanjem cjelokupnog troška realizacije zahvaljujući sufinanciranjima, smanjit ćete i razdoblje povrata ulaganja u sunčanu elektranu, a godišnje ćete u svom kućanstvu uštedjeti do 90 posto na računima za električnu energiju.

Natječaj je otvoren za podnošenje prijava do 30. lipnja 2024. godine. Grad Slavonski Brod osigurao je sredstva za sufinanciranje izrade 30  glavnih projekata.

Prijava se podnosi putem Prijavnog obrasca i Izjave o davanju suglasnosti (privole) za prikupljanje i obradu osobnih podataka dostupnom u prilogu ovog Natječaja uz traženu dokumentaciju koja je predmet ovog Natječaja.

Za više informacija, molimo obratite nam se na:

  • solari@zez.coop radnim danom od 10 do 16 sati na broj telefona 01 2090 404
  • ivana.petrinjak@slavonski-brod.hr ili radnim danom od 7 do 15 sati na broj telefona 035 217 073

Uvjeti

Sufinanciranje izrade glavnog elektrotehničkog projekta sunčane elektrane za proizvodnju električne energije u kućanstvima, za vlastitu potrošnju, u mrežnom radu, mogu ostvariti fizičke osobe s prebivalištem na području Slavonskog Broda na postojeće obiteljske kuće.

Sve ostale detalje, obrasce i informacije možete pronaći na mrežnim stranicama Slavonskog Broda.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji. Klikom na # vaše županije možete lakše selektirati što vas zanima.

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.

ZGRADOnačelnik.hr od siječnja 2022. provodi projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kojim se želi pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i obiteljskih kuća te primjene obnovljivih izvora energije. O toj gorućoj temi gotovo svakodnevno objavljujemo tekstove, organiziramo radne skupine i konferencije te sudjelujemo na raznim edukacijama i radionicama. Malim koracima grabimo naprijed, polako ali sigurno, ka energetski održivijim zgradama. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

APN – Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama.DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerPredstavništvo Europske komisije u HrvatskojGrad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)HUPFAS_Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustavaHrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska stručna udruga za sunčevu energiju (HSUSE)Hrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKonrad Adenauer Stiftung HrvatskaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingegradnja.hrForum.hrgradimozadar.hrmonitor.hrMotus Media grupaPametni gradoviposlovni.fmPress ClippingProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!