gradnja zgrade
Izvor: Freepik
ZGRADOnačelnik.hr
IZ DRŽAVNOG PRORAČUNA

U Benkovcu, Novskoj i Kninu se gradi zgrada za obitelji u potrebi

Vlada je dala suglasnost Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za sklapanje ugovora o javnim radovima izgradnje višestambene zgrade u Benkovcu na teret državnog proračuna u 2025. godini. 

Osim u Benkovcu, u izgradnji je i još jedna zgrada u Novskoj dok je u planu i jedna takva zgrada u Kninu. U okviru programa međuresorne suradnje do sad je završena i useljena jedna takva zgrada u Belom Manastiru, a uskoro će se prvi stanari useliti i u zgradu u Drnišu.

Što se tiče Benkovca, zgrada s 20 stanova graditi će se u okviru programa izgradnje novih stambenih jedinica kroz međuresornu suradnju koji Ministarstvo provodi u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i drugim tijelima državne uprave na temelju Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima. Grad Benkovac osigurao je zemljište i sve komunalne priključke za zgradu čija izgradnja po metru kvadratnom iznosi 1.505 eura. 

Cilj provedbe programa izgradnje novih stambenih jedinica kroz međuresornu suradnju je povećanje stambenog fonda za zbrinjavanje obitelji u potrebi koje svojim ekonomskim, zdravstvenim i socijalnim statusom nisu u mogućnosti osigurati primjeren smještaj.

Korisnici stanova imat će status najmoprimaca, a stanovi se useljavaju prema listama prvenstva jedinica lokalne samouprave.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji. Klikom na # vaše županije možete lakše selektirati što vas zanima.