vrt i vrtlarenje
Izvor: GKKA.hr
UREĐENJE OKOLIŠA

U Karlovcu se nagrađuju najljepše uređeni balkoni i vrtovi (čak i u zgradama!)

S ciljem poticanja uređenja okućnica, balkona i gradskih površina grada Karlovca, Gradska knjižnica 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac poziva sve vlasnike da se prijave na Javni poziv. Prijave su otvorene do ponedjeljka, 6. lipnja 2022. godine.

Gradska knjižnica 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac poziva sve vlasnike urbanih vrtova da se prijave na izbor za najljepši urbani vrt u Karlovcu s ciljem sudjelovanja na virtualnoj izložbi u okviru 3. Zelenog festivala – Karlovačke zelene priče.

Na ovaj Javni poziv mogu se javiti zakupci i/ili vlasnici urbanih vrtova kao i balkona na području grada. Može se prijaviti i originalno ili atraktivno uređena površina ispred zgrade te na terasama, uz uvjet da navedeno ostane uređeno i nakon izbora najboljih urbanih vrtova, odnosno do 24. lipnja 2022.

Opće smjernice za vrednovanje:

  • urbani vrt
  • usklađenost boja i stila
  • kreativnost i inovativnost

Prijave se dostavljaju putem:

s naznakom 'URBANI VRT'.

Prijava treba sadržavati:

  • ime i prezime osobe koja prijavljuje vrt
  • broj telefona kontakt osobe
  • točan naziv vlasnika ili zakupnika vrta ili prostora (ime tvrtke/obrta/udruge…)
  • točnu adresu na kojoj se nalazi vrt i/ili uređena površina

Prijave su otvorene do ponedjeljka, 6. lipnja 2022. godine.

Službeni fotograf kojeg će angažirati karlovačka Gradska knjižnica obići će i fotografirati sve prijavljene lokacije. Ako želite svoju urbanu oazu fotografirati sami, naglasite im to i pošaljite najmanje 6 fotografija visoke rezolucije (HD) iz različitih kutova.

Građani će za svog favorita moći glasati temeljem prijava pristiglih na ovaj javni poziv. Za najljepši urbani vrt građani će glasati putem Facebook stranice Gradske knjižnice 'Ivan Goran Kovačić' Karlovac u galeriji fotografija koja će biti objavljena od 10. lipnja 2022. godine.

Najljepši urbani vrt po izboru građana bit će proglašen 24. lipnja 2022. godine.

Ako ste predstavnik suvlasnika ili želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati, uključite se OVDJE. Ako želite znati više o pravima i obvezama suvlasnika u zgradi te pratiti ovu tematiku, kliknite OVDJE. A ako želite saznati rješenja vaših problema u zgradi, pročitati prave savjete, pratite OVDJE.

Ne zaboravite se prijaviti i na mjesečni newsletter.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji.