obnovljivi izvori energije
Izvor: Freepik
ZGRADOnačelnik.hr
JAVNI POZIV

Varaždinska županija sufinancira korištenje obnovljivih izvora energije

Varaždinska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama na području Varaždinske županije. Poziv je otvoren do 15. prosinca 2023. godine.

Predmet ovog Javnog poziva je dodjela sredstava kroz tri mjere:

  • Mjera 1. - izrada dokumentacije za poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama
  • Mjera 2. - izrada glavnog projekta za ugradnju sustava za obnovljive izvore energije
  • Mjera 3. - kupnja i/ili ugradnja sustava za obnovljive izvore energije za obiteljske kuće

Na ovaj Javni poziv mogu se prijaviti fizičke osobe - građani koji:

  • imaju prebivalište na adresi nekretnine na kojoj se radi energetska obnova, a nalazi se na području Varaždinske županije
  • kojima iz proračuna Varaždinske županije nije odobreno sufinanciranje za isti trošak prijašnjih godina

Županija je u svom proračunu osigurala 100.000 eura, a sredstva će se dodjeljivati do utroška sredstava. Izradu izvješća o energetskom pregledu i energetskom certifikatu Varaždinska županija sufinancirat će maksimalno do 200 eura (s PDV-om), po korisniku, a za troškove izrade glavnog projekta dodjeljuje maksimalno 500 eura (s PDV-om) po korisniku. Novost je da se ove godine sufinancira i ugradnja te kupnja sustava za obnovljive izvore energije u iznosu od 1.000,00 eura (s PDV-om).

Poziv je otvoren do 15. prosinca 2023. godine.

Sve ostale detalje, potrebne obrasce i popis dokumentacije možete pronaći na mrežnim stranicama Varaždinske županije. 

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji. Klikom na # vaše županije možete lakše selektirati što vas zanima.

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)HUPFAS_Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustavaHrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKonrad Adenauer Stiftung HrvatskaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingegradnja.hrForum.hrgradimozadar.hrmonitor.hrposlovni.fmPress ClippingProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!