Državne nekretnine najam poslovnih prostora
Izvor: Državne nekretnine
ZGRADOnačelnik.hr
NAJAM

Zakupite povoljno poslovne prostore u vlasništvu RH

Državne nekretnine daju u zakup 25 poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske i to u Zagrebu, Karlovcu, Kutini, Osijeku, Rijeci i Slavonskom Brodu. Rok za predaju ponuda je do podneva 2. rujna 2022.

Četvrtim natječajem u 2022. godini Državne nekretnine daju u desetogodišnji zakup 25 državnih prostora na atraktivnim lokacijama, a najviše ih se nudi u Zagrebu.

Od 20 prostora ponuđenih u Zagrebu, u nultoj zoni ponuđeno je pet:

 • u Frankopanskoj ulici gdje se dvorišni prostor od gotovo 13 m2 može zakupiti s početnom cijenom od 54 kn/m2
 • u Gajevoj ulici gdje se prostor od cca 87 m2 početno nudi po cijeni od 80 kn/m2
 • u Jurišićevoj ulici, Frane Petrića odnosno Bogovićevoj i Teslinoj s uličnim prostorima za koje se ponude primaju počevši od 108 kn/m2.

U prvoj zagrebačkoj zoni zakupa:

 • na potezu od HNK do Gundulićeve, nudi se prostor od 16 m2 u Masarykovoj ulici po početnoj cijeni od 88 kn/m2, dok je

u drugoj zoni ponuđeno čak 11 prostora, također na dobrim lokacijama, poput:

 • prostora od 23 m2 preko puta Botaničkog vrta u Mihanovićevoj ulici pa do prometne Savske ceste s uličnim prostorom od 46 m2 po početnoj cijeni od cca 62 kn/m2. Na Trgu žrtava fašizma daje se u zakup ulični poslovni prostor od cca 40 m2, dok se u Petrovoj, Maksimirskoj i Martićevoj ulici mogu naći prostraniji objekti u zakupu po početnoj cijeni u rasponu od 18 do 47 kn/m2.

Ostali gradovi:

 • Poslovni prostor u nultoj gradskoj zoni ponuđen je i u Osijeku gdje se poveći prostor od gotovo 180 m2 može zakupiti od cca 45 kn/m2.
 • U Kutini u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora ponuđen je veliki prostor od 205 m2 po početnoj cijeni od cca 26 kn/m2.
 • U Slavonskom Brodu oglašen je prostor od 33 m2 s dodatnom galerijom na samome glavnom trgu, popularnom brodskom Korzu, odnosno Trgu Ivane Brlić Mažuranić 3.
 • U Karlovcu se uz samu rijeku Kupu na adresi Banija 1 daje ulični poslovni prostor od 30 m2 po početnoj cijeni od 27 kn/m2.

Poslovni prostori se mogu pogledati u terminima između 19. i 29. kolovoza 2022. Točan raspored obilaska je objavljen u javnom pozivu, a prostori se daju u zakup u viđenom stanju.

Natječaj je otvoren do 2. rujna 2022. do 12 sati nakon čega isti dan slijedi javno otvaranje ponuda u 13:30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb.

Ponude se dostavljaju poštom na adresu:

 • DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili
 • osobno u pisarnicu Društva

Pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine.

Detaljne informacije o prostorima, s fotografijama i uvjetima natječaja, nalaze se na poveznici: Natječaj za zakup poslovnih prostora 4/22.

Sve javne pozive, natječaje i projekte povezane s nekretninama koji se objavljuju u Hrvatskoj možete pratiti u podrubrici Projekti i natječaji. Klikom na # vaše županije možete lakše selektirati što vas zanima.