Plaćanje
Izvor: blickpixel / Pixabay
ZGRADOnačelnik.hr
POVRAT NOVCA

Plaćanja i refundacije iz pričuve zgrade

Predstavnik suvlasnika potroši vlastiti novac da bi kupio nešto za zgradu - primjerice žarulje ili neki sitni potrošni materijal. Kako funkcionira povrat novca? Dobili smo odgovor i pojašnjenja Udruge Upravitelj. 

U skladu sa Zakonom o vlasništvu i drugim stvarnim pravima (Članak 90.), sredstva pričuve su namjenska sredstva za održavanje zajedničkih dijelova zgrade te nije dozvoljeno nenamjensko trošenje sredstava pričuve.

S računa pričuve zgrade MOGU SE REFUNDIRATI npr. troškovi sredstava za čišćenje, žarulje, vijci, baterije, boja za krečenje i sličan sitni potrošni materijal koji se koristi za održavanje zajedničkih dijelova zgrada u skladu s usvojenim Godišnjim programom upravljanja.

Račun mora ovjeriti predstavnik suvlasnika.

S računa pričuve zgrade NE MOGU SE REFUNDIRATI troškovi za npr: tramvajske karte, vreće za smeće (ZG vrećice), vijenci, buketi, svijeće i slično u slučaju smrti nekog od suvlasnika ili nekog drugoga, hrana i piće, usisivači, mikseri, kosilice, lonci, čaše, tanjuri, vješalice, ormari i slično jer bi u tom slučaju sredstva bila potrošena nenamjenski.

Procedura povrata

Refundacije troškova za nabavke sitnog i potrošnog materijala isplaćuje se predstavnicima suvlasnika na njihov tekući račun. U slučaju zagrebačkog GSKG-a ranije je postojala isplatna blagajna na kojoj su izravno predstavnici mogli refundirati sredstva, a od 1.1.2023 samo na tekući račun. 

U svrhu povrata novca predstavnici će trebati ispuniti zahtjev te uz njega priložiti originalni račun koji se refundira.

Zahtjevi se predaju tehničkim referentima pojedine zgrade.

Ako se radi o većem iznosu, isplata može ići putem predračuna koji predstavnik suvlasnika dostavlja upravitelju, a upravitelj sredstva isplaćuje dobavljaču kao i svaki drugi račun.

Za svako drugo trošenje sredstava pričuve koje nije ovdje spomenuto ili nije namjenski vezano doneseni Godišnji program upravljanja i uz direktno održavanje zgrade u slučaju isplate, potrebna je 100-postotna suglasnost suvlasnika.

Hitna intervencija

Hitna intervencija koju je platio suvlasnik ili slično, refundiranje sredstava je moguće ako postoji odluka suvlasnika o toj isplati (ako se radilo o zajedničkom djelu zgrade koje je definiran u međuvlasničkom ugovoru), i to uz više od 50 posto suglasnosti suvlasnika o toj isplati.

Ako bi se pak radilo o djelu instalacija ili poslova koji u MU nisu definirani kao zajednički dio zgrade, potrebna je 100-postotna suglasnost suvlasnika za takvu isplatu.

Ako ste predstavnik suvlasnika ili želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati, uključite se OVDJE. Ako želite znati više o pravima i obvezama suvlasnika u zgradi te pratiti ovu tematiku, kliknite OVDJE. A ako želite saznati rješenja vaših problema u zgradi, pročitati prave savjete, pratite OVDJE.

Ne zaboravite se prijaviti i na mjesečni newsletter.

Kada stvari u zgradi krenu loše, kada vam je potrebna motivacija, pratite #UspješnaZgrada i znat ćete da se može i da nije nemoguće dobro i kvalitetno upravljati zgradom.