poplava
Izvor: Facebook, Stjepan Antolić
POPLAVA U SELSKOJ

Građane pozivaju da prijave štetu. A što je s budućim poplavama i puknućima cijevi?

Pozivaju se svi građanI predmetnog područja čija je imovina nastradala puknućem vodoopskrbnog cjevovoda, a koji se još nisu javili u Vodoopskrbu i odvodnju da to učine u narednim danima kako bi im se šteta nadoknadila.

U nedjelju oko 6 sati u jutro pukla je vodovodna cijev u zagrebačkoj Selskoj ulici, u blizini križanja s Ozaljskom, i izazvala ozbiljnu poplavu na Trešnjevci. Mnogi podrumski i suterenski prostori su pod vodom, promet Selskom bio je obustavljen, a voda je podigla asfalt.

Iz Vodoopskrbe i odvodnje poručuju da građani koji su uslijed puknuća vodoopskrbnog cjevovoda u Selskoj cesti pretrpjeli štetu na imovini mogu se od 26. rujna 2021. godine javiti u Vodoopskrbu i odvodnju kako bi se pokrenule aktivnosti vezane uz ostvarivanje prava za naknadu štete.

Vodoopskrba i odvodnja je:

  • s ponedjeljkom zaprimila 10 prijava za naknadu štete
  • po zaprimljenim prijavama kontaktirat će se stranke 
  • prijave će se proslijeđIvati osiguravajućoj kući
  • procjenitelj će izaći na teren nakon što Vodoopskrba i odvodnja d.o.o. podnese prijavu
  • iznos štete ovisi o procjeni ovlaštenog procjenitelja osiguravajuće kuće

Pozivaju sve građane predmetnog područja čija je imovina nastradala puknućem vodoopskrbnog cjevovoda, a koji se još nisu javili u Vodoopskrbu i odvodnju da to učine u narednim danima kako bi im se šteta nadoknadila.

Prijaviti se možete putem e-mail adrese vio.informacije.reklamacije@zgh.hr ili na broj telefona 01/ 6163 285

ZGRADOnacelnik.hr je Vodoopskrbi i odvodnji poslao upit:

  • Mogu li građani i inače tražiti naknadu štete zbog puknuća 'glavnih' vodovoda, odnosno svih cijevi do glavnog ventila u zgradi?
  • Ako da, kome se i pod kojim uvjetima moraju javiti?

Ali dogovor nismo dobili. No, na primjeru događaja u Selskoj ulici možemo zaključiti da ako se u budućnosti dogodi takvo slično puknuće cijevi i ošteti vašu imovinu, potrebno je tražiti naknadu štete. ViO je jasno naglasio da će sve prijave štete nastale u Selskoj ulici proslijediti osiguravajućoj kući.

Stoga se može zaključiti da građani to mogu napraviti u budućim slučajevima. 

Ako ste predstavnik suvlasnika ili želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati, uključite se OVDJE. Ako želite znati više o pravima i obvezama suvlasnika u zgradi te pratiti ovu tematiku, kliknite OVDJE. A ako želite saznati rješenja vaših problema u zgradi, pročitati prave savjete, pratite OVDJE.

Ne zaboravite se prijaviti i na mjesečni newsletter.