recikliranje
Izvor: pixabay.com
BEZ NAKNADE

Otvoreno novo reciklažno dvorište u Sisku, možete odlagati gotovo SVE vrste otpada

Novo reciklažno dvorište namijenjeno je građanima koji bez naknade mogu predati razne vrste otpada

U Sisku u Capraškoj ulici broj 4 u ponedjeljak je otvoreno suvremeno reciklažno dvorište Sisak Novi, površine 2700 metara četvornih, na kojemu će građani moći odlagati sve vrste kućnog otpada, uključujući i krupni otpad, bez ograničene količine i vrste. Novo reciklažno dvorište namijenjeno je građanima koji bez naknade mogu predati razne vrste otpada za koji će se pobrinuti tvrtka Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. Radno vrijeme bit će od ponedjeljka do petka od osam do 20 sati te subotom od osam do 13 sati.

U reciklažnom dvorištu mogu se odvojeno odložiti gotovo sve vrste otpada koji nastaje u kućanstvu:

  • papir i karton, metalna,staklena i plastična ambalaža i ostala plastika
  • otpadni tekstil i odjeća
  • krupni (glomazni) otpad
  • jestiva ulja i masti
  • deterdženti
  • lijekovi
  • baterije i akumulatori
  • električna i elektronička oprema)
  • građevni otpad iz kućanstva od manjih popravaka (beton, opeka, crijep, pločice i keramika, kabelski vodiči, izolacijski i građevinski materijal).

Sav otpad koji se ne smije odlagati u spremnike za odvojeno prikupljanje na kućnom pragu ili kontejnere na zelenim otocima može se odložiti u reciklažno dvorište, izvijestili su iz tvrtke Gospodarenje otpadom Sisak d.o.o. 

Otpad se pri dovozu važe i razvrstava na tridesetak vrsta krutog i tekućeg otpada. Slično je reciklažno dvorište nedavno je otvoreno i u komunalnoj zoni u Sisku, tako da je odlaganje otpada u tom gradu sada dugoročno riješeno.

SISAK STARI

Isto tako, dana 25. siječnja 2021. godine ponovno je otvoreno reciklažno dvorište 'Sisak Stari' na adresi Kralja Zvonimira 7B (uz Most Gromova). Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 08:00 do 20:00 i subotom od 08:00 do 13:00 sati.

MOBILNA RECIKLAŽNA DVORIŠTA

Osim gore navedena dva reciklažna dvorišta, građanima su dostupna i ona mobilna koja služe za odvojeno prikupljanje i skladištenje manjih količina više vrsta otpada iz kućanstva.

Raspored, lokacije i što sve možete odložiti u mobilno reciklažno dvorište možete pogledati ovdje.

GRAĐEVINSKI OTPAD

Oni koji žele sami zbrinuti građevinski otpad (šutu), taj otpad mogu sami dovesti na adresu Nikole Tesle 17, u prostor tvrtke Kemokop d.o.o. Dostupna vozila tvrtke Kemokop intenzivno obilaze područja grada Siska pogođena potresom i sakupljaju sav građevinski i krupni otpad kojeg korisnici mogu ostaviti u blizini svoje nekretnine. Za više informacija možete kontaktirati na brojeve: 098/357-135 i 044/782-7489. 

RECIKLAŽNA DVORIŠTA - S Novom godinom krenula i nova pravila