stari ventili, cijevi
Izvor: pixabay.com
ZGRADOnačelnik.hr
RADOVI U TIJEKU

Raspored obustave tople vode u zagrebačkim kvartovima

Ljeto je gotovo svake godine period velikih radova u Zagrebu. Isključenje struje ili obustava tople vode tada nisu rijetkost. HEP-Toplinarstvo još je u svibnju počelo s radovima na revitalizaciji vrelovodne mreže, a ti radovi se sele iz kvarta u kvart. Pogledajte gdje se sada radi i koji su zagrebački kvartovi sljedeći na redu.

Zbog radova na revitalizaciji vrelovodne mreže, HEP-Toplinarstvo je privremeno obustaviti isporuku tople vode krajnjim kupcima u naselju Srednjaci. Od ponedjeljka, 26. srpnja, tople vode nema u Ulici braće Domany kućnih brojeva od 6 do 8, a obustava će trajati do 16. kolovoza.

Radovi su se prošiliri i na Savicu:

  • od 6. do 26. kolovoza - dio Savice: ulice Ljerke Šram 10, Zrinke Kunc 2 do 4, 5 do 9, 3a i 3b
  • od 28. kolovoza do 19. rujna - dio Savice: ulica Ljerke Šram 2 do 10 i Tržnica Savica.

Detaljni popis planiranih radova, koji je podložan promjenama, možete pogledati OVDJE.

Mjesni odbor Trnjanska Savica Zagreb na svojoj je Facebook stranici za svoje susjedima, u suradnji s HEP-Toplinarstvom, izradila kartu radova.

- Dragi susjedi, u suradnji s HEP Toplinarstvom izradili smo za vas kartu radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže za naš kvart s okvirnim vremenom prekida isporuke toplinske energije. Radovi su podijeljeni u četiri grupe: Savica istok, Savica sjever, Savica jug i Savica jugoistok. Kod vremena i trajanja prekida isporuke toplinske energije moguće su promjene, budući da je riječ o radovima kod kojih je nemoguće predvidjeti baš sve okolnosti - objavljeno je na FB stranici.

Za sve one koji imaju dodatna pitanja i trebaju im informacije oko radova, mogu se obratiti HEP-Toplinarstvu na e-mail adresu toplinarstvo@hep.hr.

Kako je HEP-Toplinarstvo na svojim stranicama objavilo, ovi su radovi dio kapitalnog projekta u sklopu koje se planira u razdoblju od 2021. do 2023. revitalizirati trećinu, tj. 68,5 od ukupno 227.3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže.

Također napominju da će radnici HEP-Toplinarstva uložiti maksimalne napore da se radovi revitalizacije provedu u što kraćem roku, a krajnje kupce mole za strpljenje i razumijevanje.

Ako ste predstavnik suvlasnika ili želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati, uključite se OVDJE. Ako želite znati više o pravima i obvezama suvlasnika u zgradi te pratiti ovu tematiku, kliknite OVDJE. A ako želite saznati rješenja vaših problema u zgradi, pročitati prave savjete, pratite OVDJE.

Ne zaboravite se prijaviti i na mjesečni newsletter.