rok
Izvor: pixabay.com
SLUŽBENA ODLUKA

APN KREDITI - Određen je rok za predaju zahtjeva. POŽURITE!

Petak, 14. svibnja 2021. godine, posljednji je dan za predaju dokumentacije za subvenciju kredita za kupnju kuće ili stana ili gradnju kuće.

Šesti po redu poziv za subvencionirane kredite za mlade obitelji bliži se kraju. Petak, 14. svibnja 2021. godine, posljednji je dan za predaju dokumentacije za subvenciju kredita za kupnju kuće ili stana ili gradnju kuće.

Posljednji službeni podaci APN-a govore da je od 29. ožujka do 6. svibnja 2021. godine zaprimljeno 3.798 zahtjeva što pokazuje i dalje velik interes građana za ovu mjeru.

Požurite, još stignete uz pomoć kreditnih specijalista PRO grupe jer prijava može u APN stići u kratkom roku uz minimalno vrijeme potrošeno na proceduru s bankama i s pravilno ispunjenom dokumentacijom što je gotovo pa garancija odobrenja subvencije.

ŽELIM APN KREDIT

Zahtjevi se obrađuju prema redoslijedu zaprimanja, a do sada je:

 • obrađeno 1.788 zahtjeva.
 • odobreno je 1.740 zahtjeva,
 • 41 je na dopuni,
 • 5 je odbijenih zahtjeva
 • 2 podnositelja su odustala

Prema dosad obrađenim zahtjevima,

 • prosječni iznos subvencioniranog kredita iznosi 76.620 EUR
 • prosječan rok otplate je 22 godine
 • Prosječna životna dob korisnika subvencioniranog kredita je 33 godine
 • iznos mjesečnog anuiteta koji otplaćuju je 395 EUR/2986 kuna
  • od toga mjesečna subvencija iznosi 130 EUR/985 kuna.

Rok subvencije produžuje se za dvije dodatne godine za svako novorođeno dijete za vrijeme trajanja subvencije. Subvencija se produljuje i za dodatnu godinu dana po svakom djetetu koje osoba ima u vrijeme prijave za kredit a produžuje se godinu dana i u slučaju da je podnositelj zahtjeva ili član njegova obiteljskog domaćinstva utvrđenog invaliditeta većeg od 50 posto tjelesnog oštećenja.

Podsjetimo kako se na poziv mogu prijaviti svi građani mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1.500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina.

U ovom krugu subvencioniranih stambenih kredita sudjeluje 14 banaka s efektivnim kamatnim stopama u rasponu od 2,09 do 3,50 posto.

Oglas o prestanku subvencioniranja stambenih kredita

Jednostavnije do subvencije uz pomoć stručnjaka

Veliki dio stresa i nedoumica moguće je potpuno izbjeći javljanjem kreditnim specijalistima koji još od prvih natječaja besplatno (naplaćuju se od banaka, ne od klijenata) pomažu mladima u potrazi za idealnim subvencioniranim kreditom.
Javite se Pro grupi, koja nastala na 17-godišnjem iskustvu posredovanja za gotovo sve banke u Hrvatskoj, a aktivno su sudjelovali na svim dosadašnjim natječajima subvencioniranja putem APN-a. Pomažu vam savjetima već od prvih koraka pri odabiru nekretnine, procjene vaše kreditne spsobnosti za nekoliko banaka, odabiru odgovarajuće banke te kompletnom posredovanju u prikupljanju dokumentacije i prosljeđivanju odabranoj banci i konkretnom bankaru koji će brzo odobriti predmet i poslati ga APN-u.

*sadržaj podržava Pro grupa

Pratite temu #APN OVDJE i vjerujemo da ćete pronaći korisne savjete i informacije. Sretno!