POS stanovi na Zelenom brijegu
Izvor: Grad Sisak
POS PROGRAM NA ZELENOM BRIJEGU

Do ljeta 2024. nove će stanove imati 30 sisačkih obitelji

Grad Sisak i na svojoj službenoj Facebook stranici objavio odličnu vijest za 30 obitelji s prioritetne liste na kojoj su 63 mlade sisačke obitelji. Naime, potpisan je Ugovor s izvođačima o izgradnji POS stanova na zelenom brijegu.

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u srijedu je sa Zajednicom ponuditelja potpisala 2,4 milijuna eura vrijedan Ugovor o građenju dvije zgrade s 30 stanova iz programa POS-a na Zelenom brijegu u Sisku.

Zajednicu ponuditelja čine tri sisačke tvrtke:

  • Radanović d.o.o.
  • Tehning građenje građevinski obrt vlasnika Igora Radiševića
  • Tehnogradnja Sisak d.o.o.

Početak radova u planu je tijekom ožujka 2023. godine, a ugovoreni rok izgradnje je 400 kalendarskih dana. To znači da bi idućega ljeta stanovi trebali biti spremni za mlade sisačke obitelji.

Da bi sve ovo bilo moguće Grad Sisak je darovao građevinsko zemljište za izgradnju POS stanova i preuzeo trošak opremanja komunalnom infrastrukturom i priključcima.

Naime, nakon što je početkom ove godine povišena etalonska cijena izgradnje, najniža ponuda koju je APN u nadmetanju dobio trenutno je viša za 1,35 milijuna kuna, odnosno 180 tisuća eura od planirane vrijednosti gradnje. Stoga je Grad Sisak donio odluku o sufinanciranju da bi najpovoljnija ponuda na nadmetanju mogla biti prihvaćena i da bi se zgrade počele graditi.

Ovo je odlična vijest za 30 obitelji s prioritetne liste na kojoj se nalazi 63 sisačke mlade obitelji nakon što je Grad Sisak svojom odlukom o sufinanciranju izgradnje omogućio sklapanje ovoga ugovora.

Pratite temu #POS i vjerujemo da ćete pronaći korisne informacije. Sretno!

Sadržaj podržava Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

 

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.