Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
POTICANA STANOGRADNJA

Druga POS zgrada u Đurđevcu za dva mjeseca spremna za nove stanare

U srijedu, 20 ožujka je ravnatelj Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov uz gradonačelnika Đurđevca Hrvoja Jančija, direktora tvrtke izvođača radova Komfort d.o.o. Đure Kucelja i predstavnika nadzora STUDIO HM Miroslava Hodića obavi kratku koordinaciju na gradilištu u Đurđevcu. 

Ravnatelj Hristov izrazio je nadu da će zgrada s 12 stanova, ukupne vrijednosti 1,6 milijuna eura biti gotova u planiranom roku i da će svoje stanare primiti već za dva mjeseca. Gradonačelnik Hrvoje Janči siguran je da će mlade obitelji iskoristiti pogodnosti poticajne stambene izgradnje za rješavanje svoga stambenog pitanja.

Ugovor o građenju nove POS-ove zgrade sklopljen je u svibnju prošle godine za izgradnju višestambene građevine s 12 stambenih jedinica i pomoćne građevine - garaže, s uređenjem okoliša i parkirališta čija površina iznosi 1087 četvornih metara.

- Cilj ovog projekta je obiteljima s područja grada omogućiti zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova, uz poticaj javnih sredstava te mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate. Imamo istog izvođača kao i na prošloj zgradi tako da vjerujem da će po tom pitanju sve biti u redu, a već sad se veselim predaji ključeva stanova budućim stanarima za godinu dana - rekao je gradonačelnik Janči te dodao kako Grad osigurava zemljište, komunalne priključke i izradu projektne dokumentacije, dok Agencija bez zarade financira izgradnju te su tako osigurani najpovoljniji uvjeti u odnosu na tržište.

Zahtjev za kupnju stana može se podnijeti do 31. ožujka 2024. godine, a sve informacije o kupnji stana mogu dobiti na broj 811-052 ili na mail adresi grad@djurdjevac.hr, a uvjete o kupnji stana možete pronaći na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Sadržaj podržava Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN).

Pratite temu #POS i vjerujemo da ćete pronaći korisne informacije. Sretno!

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.