Energetski obnova
Izvor: Anelka/Pixabay
ONLINE TRENING

Energetska obnova višestambenih zgrada: Prepreke, rješenja i mogućnosti

Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizira trening pod nazivom: Energetska obnova višestambenih zgrada: Prepreke, rješenja i mogućnosti koji će se održati online u ciklusu od tri treninga u tri tjedna putem Zoom platforme - 25. siječnja te 1. i 8. veljače 2023. godine.

Ažurirano 23.01.2023.

Trening se provodi u okviru projekta Retrofit HUB kojemu je cilj pružanje relevantnih informacija o energetskoj obnovi višestambenih zgrada dionicima u procesu - predstavnicima suvlasnika, upraviteljima zgrada, stručnjacima izrađivačima projekata i izvođačima.

Sudjelovanje je besplatno uz prijavu! Na web stranicama Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju možete pronaći

prijavnicu

program

Jedan od predavača bit će i Tin Bašić s portala ZGRADOnačelnik.hr-a koji će u srijedu, 25. siječnja, održati predavanje 'ZGRADA - jučer, danas, sutra' na kojem će biti riječi o pravima i zakonskim obvezama (su)vlasnika, zakonskoj podlozi energetske obnove zgrada, implementaciji obnovljivih izvora energije, mogućnostima financiranja obnove i o mnogim drugim aktualnim problemima i potencijalnim rješenjima. 

Program treninga će biti dostupan uskoro te se vrednuje u okviru Programa stalnog stručnog usavršavanja.

Trening će obraditi sljedeće teme:

  • regulatorni okvir energetske obnove višestambenih zgrada
  • tehnička rješenja za obnovu ovojnice zgrade i sustave grijanja
  • financiranje obnove – izvori i alternative za bespovratna sredstva

Energetska obnova višestambenih zgrada sve je popularnija tema, suvlasnicima stanova jasne su dobrobiti obnove, ali industrija i tehnologije se mijenjaju te je potrebno objasniti i ukazati na razne izazove u nadolazećem periodu, a edukacija Energetska obnova višestambenih zgrada: Prepreke, rješenja i mogućnosti pružit će najvažnije informacije u ciklusu od tri treninga.

Ako vas zanima energetska obnova ili pak implementacija obnovljivih izvora energije, pratite #energetska obnova i #obnovljivi izvori energije.

Ako ste predstavnik suvlasnika ili želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati, uključite se OVDJE. Ako želite znati više o pravima i obvezama suvlasnika u zgradi te pratiti ovu tematiku, kliknite OVDJE. A ako želite saznati rješenja vaših problema u zgradi, pročitati prave savjete, pratite OVDJE.

Ne zaboravite se prijaviti i na mjesečni newsletter.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)Hrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuKončarUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingForum.hrmonitor.hrposlovni.fmProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!