kontejneri, kante, otpad
Izvor: Manfredrichter/Pixabay
ZELENIJI KARLOVAC

KARLOVAC - Stižu posebne kante za razvrstavanje otpada i komposteri

Karlovačka čistoća najavila je početak podjele kompostera privatnim kućama, a osim toga trenutno je u fazi završetka projekta podjele kanti za odvajanje otpada. Stambene zgrade, pak, dobit će biorazgradive vrećice za odvajanje biootpada. 

Za Radio Mrežnica je direktor karlovačke Čistoće Vlatko Ivka rekao da su do sada obradili gotovo sve mjesne odbore, a da do kraja svibnja planiraju riješiti i sve gradske četvrti.

Osim toga, podijeljeni su svi kontejneri za zbrinjavanje biorazgradivog otpada, a sada se dijele 100 posto biorazgradive vrećice koje će svaki stan dobiti po dvije. S tim u vezi, pozivaju se predstavnici suvlasnika da vrećice preuzmu u popodnevnim terminima. 

Što se tiče privatnih kuća, prvo će mjesni odbori, a potom i gradske četvrti dobiti kompostere. Na lageru je trenutno 3000 kompostera, a ako bude dodatne potrebe, prijavit će se na natječaj za još. Svako će kućanstvo dobiti komposter potpuno besplatno.

Gradonačelnik Damir Mandić iznio je i novu odluku koju su uveli za stanovnike Ilovca koji žive u krugu 500 m od deponija.

– Svi koju stanuju u krugu 500 m od deponija Ilovac dobit će na kućnu adresu dopis kako je pokrenuta procedura, a time bi im se omogućila mogućnost dobivanja ekološke rente u određenom financijskom iznosu, najavio je Mandić, a piše Radio Mrežnica.

Ako vas zanima tema oko komunalnog otpada, odvajanja, odvoza i zbrinjavanje otpada, recikliranja, cijena i informacija povezanih s komunalnim poduzećima pratite #otpad.