kvart
Izvor: ZGRADOnačelnik.hr
KVART PRIČA

NA DRUGAČIJI NAČIN - Upoznajte svoj kvart, ali i sve ostale kvartove Zagreba

Jeste li znali da se najstarije drvo u gradu nalazi na Ksaveru, da Borovje ima svoj slap, kao i to da je Savica, čiji su zaštitni znak platoi izgrađeni osamdesetih godina prošloga stoljeća, a svaki ih stanovnik imenuje drugačije, naselje s čak 45 frizerskih salona.

Da bismo bili dobri susjedi u zgradi, bilo bi dobro da smo i dobri susjedi u kvartu. A da bi to bili, moramo upoznati svoj kvart.

'Kvart priča' odličan je Youtube projekt koji je pokrenuo mladi arhitekt Vid Juračić zajedno s prijateljem Markom Mrkićem. Riječ je serijalu od desetke epizoda u kojima Juračić s ekipom obilazi zagrebačke kvartove i na vrlo inovativan način pokazuju znamenitosti tog naselja. 

Serijal je krenuo još 2018. godine, a ZGRADOnačelnik.hr je sabrao sve epizode o kvartovima na jedno mjesto kako bi čitatelji saznali više o kvartu u kojemu ste odrasli, ali i naučili o drugim kvartovima u Zagrebu.

Primjerice, jeste li znali da se najstarije drvo u gradu nalazi na Ksaveru, da Borovje ima svoj slap, kao i to da je Savica, čiji su zaštitni znak platoi izgrađeni osamdesetih godina prošloga stoljeća, a svaki ih stanovnik imenuje drugačije, naselje s čak 45 frizerskih salona.

Inače u Zagrebu ima oko 80 kvartova (sve ovisi tko je radio popis, jer na nekim su Sveta Nedelja, a na nekima se navode Ilica ili Velika Gorica kao kvart u Zagrebu, što naravno nije točno).

Sve epizode možete vidjeti i OVDJE.

VRBIK

 

TREŠNJEVKA

 

MAKSIMIR

CENTAR 


PEŠĆENICA


VRAPČE

 

TRNSKO

 

TRAVNO

 

FOLNEGOVIĆEVO NASELJE

 

KUSTOŠIJA

 

GORNJA DUBRAVA


DUGAVE

 

KAPTOL

 

GRADEC

 

KVATRIĆ

  

MARTIĆEVA

 

RETKOVEC

 

BOROVJE

 

SREDNJACI


PREČKO

 

KOZARI BOK

 

SIGET

 

SAVICA


ČRNOMEREC


KNEŽIJA

 

JARUN

 

ŠPANSKO

 

MALEŠNICA 

 

STENJEVEC

GAJNICE

 

VRBANI

 

RAVNICE


ŠESTINE

 

KSAVER


SESVETE

Ako ste predstavnik suvlasnika ili želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati, uključite se OVDJE. Ako želite znati više o pravima i obvezama suvlasnika u zgradi te pratiti ovu tematiku, kliknite OVDJE. A ako želite saznati rješenja vaših problema u zgradi, pročitati prave savjete, pratite OVDJE.