online radionica
Izvor: jannoon028/Freepik
ZGRADOnačelnik.hr
ONLINE RADIONICA

Poziv na radionicu - Energetski certifikati zgrada budućnosti

Energetski institut Hrvoje Požar organizira radionica u okviru projekta TIMEPAC o energetskim certifikatima zgrada budućnosti, koja će se održati online preko MS Teamsa 8. studenog 2023., s početkom u 9 sati.

U današnje doba rasta cijena energenata, povećanja proizvodnje iz obnovljivih izvora energije, povećanja energetske učinkovitosti i daljnje digitalizacije energetike, zgradarstvo postaje sve važnije u ukupnoj energetskoj slici Europske Unije. Energetski certifikat zgrade osmišljen je kao alat pružanja informacija kupcima nekretnina s ciljem promicanja učinkovitih zgrada. Kroz TIMEPAC projekt razrađene su dodatne analize na pilot zgradama s ciljem proširenja energetskog certifikata zgrade. Želja je unaprijediti energetski certifikat kako bi ga se moglo koristiti i za dodatne funkcionalnosti.

Analize koje će se prikazati na radionici obuhvaćaju kalibraciju na stvarnu potrošnju prema računima, pripremljenost zgrada za pametne tehnologije, pokazatelje održivosti i kvalitetu boravka u zgradi. Cilj radionice je dobiti mišljenje sudionika o korisnosti i razumljivosti pojedinih segmenata analiza.

Radionica je namijenjena predstavnicima suvlasnika i održavateljima zgrada, no dobrodošli su svi zainteresirani za tematiku.

Na radionicu se možete prijaviti putem linka.

Kada vam je potreban savjet, informacija vezana uz vašu nekretninu, neka vam ZGRADOnačelnik.hr bude centralna točka.

Ako vam treba dnevni podsjetnik na prava i obveze suvlasnika u zgradi pratite nas na društvenim mrežama - Facebooku i LinkedInu. Također poslušajte i pogledajte zanimljivosti koje smo vam pripremili na našem YouTube kanalu i u emisiji ZGRADOnačelnik. A svakako se prijavite i na mjesečni newsletter.

Ako ste pak predstavnik suvlasnika ili želite znati kako vaš predstavnik suvlasnika treba raditi i što treba znati te postaviti upit i dobiti raznovrsne odgovore članova grupe, uključite se u Facebook grupu PREDSTAVNICI SUVLASNIKA.

A kada vam je uistinu potrebna pomoć i ne znate kako dalje, obratite nam se za SAVJET i proučite naše usluge.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)HUPFAS_Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustavaHrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKonrad Adenauer Stiftung HrvatskaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingegradnja.hrForum.hrgradimozadar.hrmonitor.hrposlovni.fmPress ClippingProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!