CO2 do 55
ZGRADOnačelnik.hr
CO2 DO 55 - ZELENI PLAN ZA HRVATSKU

Republika Slovenija - zemlja partner naše konferencije

Upravo zbog EU ciljeva, projekata i javnih poziva koji se planiraju u Hrvatskoj u idućim godinama, ZGRADOnačelnik.hr i Motus media organiziraju u srijedu, 14. lipnja u hotelu Zonar u Zagrebu konferenciju 'CO2 do 55 – ZELENI PLAN ZA HRVATSKU'.

Koliko je konferencija aktualna i važna pokazuje i činjenica da je zemlja partner Republika Slovenija, kao i Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu, koja je u svojim planovima i realizacijama energetske obnove i obnovljivih izvora energije prilično odmakla u odnosu na Hrvatsku.

Erik Potočar, načelnik sektora za politiku učinkovite upotrebe te obnovljivih izvora energije iz Ministarstva za okolje, podnebje i energijo u razgovoru 1 na 1 sa suosnivačom ZGRADOnačelnik.hr-a Tinom Bašićem odgovarat će na pitanja kako je Slovenija krenula u projekte energetske obnove i implementacije obnovljivih izvora energije, s kojim izazovima se suočila te kako je rješava probleme.

PRIJAVITE SE NA KONFERENCIJU 

S obzirom na velika ulaganja koja predstoje u Hrvatskoj, slovenske tvrtke su svakako potencijalni partneri koje svojim iskustvom i mogu sudjelovati u svim budućim projektima u Hrvatskoj.

Ova konferencija otvara pitanja o energetskoj obnovi nekretnina u RH (višestambenih zgrada, javnih i poslovnih zgrada te obiteljskih kuća) te primjeni obnovljivih izvora energije te daje odgovore kako će se do 2050. godine potrošiti 32 milijarde eura. Jesu li obnovljivi izvori energije moda ili rješenje, koji su knferenciji dobiti odgovor.

Konferencija je besplatna za sve zainteresirane uz obveznu prijavu.

Više informacija o konferenciji, program i link za prijavu za sudjelovanje može se pronaći na:

A što sve stručnjaci koji sudjeluju na ovoj konferenciji kažu, pročitajte na: 

CO2 do 55 - ZELENI PLAN ZA HRVATSKU

Inače, ZGRADOnačelnik.hr već godinu i pol dana provodi projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kojim se želi pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i obiteljskih kuća te primjene obnovljivih izvora energije. O toj gorućoj temi gotovo svakodnevno objavljujemo tekstove, organiziramo radne skupine i konferencije te sudjelujemo na raznim edukacijama i radionicama. Malim koracima grabimo naprijed, polako ali sigurno, ka energetski održivijim zgradama.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)HUPFAS_Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustavaHrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKonrad Adenauer Stiftung HrvatskaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingegradnja.hrForum.hrgradimozadar.hrmonitor.hrposlovni.fmPress ClippingProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!