POS Martinkovac Rijeka
Izvor: apos.hr
PROGRAM POS

RIJEKA - novi POS stanovi na Martinkovcu

Krenuli radovi na izgradnji 90 novih stanova po programu društveno poticane stanogradnje (POS) na Martinkovcu.

Prema informacijama Novog lista proveden je postupak javne nabave za izradu projektne dokumentacije i radove građenja, ishodovane su sve potrebne dozvole, obavili su se radovi čišćenja terena za početak gradnje 90 novih stanova po programu društveno poticane stanogradnje (POS) na Martinkovcu. 

Predviđeno trajanje radova je godinu i pol dana, a prodajna cijena metra kvadratnog stana bit će do 10.200 kuna po metru kvadratnom neto površine s uključenim PDV-om. Za izvođača radova izabrana je slovenska tvrtka VG5.

Stanovi će biti smješteni u dvije višestambene građevine, ukupne procijenjene investicijske vrijednosti 54 milijuna kuna. Projektom POS-a Martinkovac izgradit će se tri stambena objekta s pristupnim putovima i parkirnim mjestima te hortikulturnim uređenjem okoliša.

Svi stanovi koji će biti izgrađeni prodavat će se temeljem ranije izrađenih lista prvenstva Grada Rijeke na kojoj se nalazi oko 700 ljudi. Vrlo brzo, po redoslijedu na listi, zainteresirani će dobiti poziv za kupnju stana na Martinkovcu.

Osnovne informacije o stanovima na Martinovcu, kako ih kupiti te najčešća pitanja i odgovore možete pronaći na stranicama Agencije za društveno poticanu stanogradnju grada Rijeke, tj. ovdje.

Navodi se i da se pripremaju dvije nove lokacije za stanove na Zametu. Na jednoj bi se gradilo 30 stanova, a na drugoj 60 stanova.

Pratite temu #POS OVDJE i vjerujemo da ćete pronaći korisne informacije. Sretno!