POS Sisak
Izvor: sisak.hr
PROGRAM POS

Sisak kreće s društveno poticanom stanogradnjom

Početkom srpnja donesena odluka o izgradnji građevina prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje u gradu Sisku.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov početkom srpnja potpisali u Sisku Predugovor o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevina prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje te Ugovor o prijenosu prava vlasništva temeljem kojeg APN postaje vlasnik gradskog zemljišta u Lonjskoj ulici u Gradskoj četvrti Zeleni brijeg u Sisku na kojem će se graditi dvije stambene zgrade s ukupno 30 stanova.

Utvrđena je i konačna lista reda prvenstva, pa će zahvaljujući programu društveno poticane stanogradnje 30 mladih obitelji riješiti svoje stambeno pitanje.

Grad Sisak će u cijelosti snositi troškove:

  • opremanja zemljišta odgovarajućom komunalnom infrastrukturom
  • priključenja na komunalnu infrastrukturu
    • uključivo i komunalni doprinos te uređenja pristupne ceste, javnih površina i javne rasvjete.

Grad je preuzeo i obvezu naručivanja i organiziranja geotehničkih istražnih radova terena i izradu cjelovite projektne dokumentacije za ishođenje građevinskih dozvola.

Grad Sisak će utjecati na cijenu stana što će pridonijeti nižoj konačnoj cijeni stanova po kojoj će ih građani kupovati.

Cilj Programa POS je da jedinice lokalne samouprave privuku mlade obitelji da žive, rade i ostanu na tom području.

Kataloge stanova možete vidjeti ovdje i ovdje.

Pratite temu #POS OVDJE i vjerujemo da ćete pronaći korisne informacije. Sretno!