zeleni plan
ZGRADOnačelnik.hr
CO2 DO 55 - ZELENI PLAN ZA HRVATSKU

BESPLATNA konferencija - Ključni problemi i rješenja energetske obnove i obnovljivih izvora energije

Energetska obnova nekretnina, ugradnja obnovljivih izvora energije, zelene politike, planovi i direktive, strategije za ostvarenje krajnjeg cilja - Europe kao klimatski neutralnog kontinenta - samo su neke od tema koje svakodnevno ispunjavaju medijski prostor. Međutim i dalje ima puno pitanja, a premalo odgovora. 

*Program je ažuriran 13.06.2023.

Da bi se ipak dobilo što više odgovora na ključna pitanja, Motus Media i ZGRADOnačelnik.hr organiziraju konferenciju pod nazivom CO2 do 55 – Zeleni plan za Hrvatsku koja će se održati u srijedu, 14. lipnja 2023. godine u Hotelu Zonar Zagreb bivši (Hotel Panorama). Konferencija je namijenjena svim dionicima ovoga tržišta, a posebice poduzetnicima, međutim dobrodošli su, naravno, i svi zainteresirani građani. 

Zemlja partner ovogodišnje konferencije je Republika Slovenija i Veleposlanstvo Republike Slovenije u Zagrebu koji će sa sudionicima podijeliti iskustvo 'Kako to rade u Sloveniji?'.

Konferencija otvara pitanja o energetskoj obnovi nekretnina u RH (višestambenih zgrada, javnih i poslovnih zgrada te obiteljskih kuća) i implementaciji obnovljivih izvora energije te daje odgovore na koji način će se do 2050. godine potrošiti 32 milijarde eura. Naime, temeljem dugoročnih strategija RH o energetskoj obnovi do 2050. godine te europskih zelenih politika, planova i direktiva, cilj je postići klimatski neutralan kontinent.

PRIJAVITE SE NA KONFERENCIJU

Trenutno, ta ideja zvuči nerealno. Međutim, u Hrvatskoj postoji ogroman interes za energetsku obnovu nekretnina (više od milijardu eura projekata sada je spremno za realizaciju) i ugradnju obnovljivih izvora energije (više od 8.000 sunčanih elektrana je postavljeno na hrvatske krovove, što je značajno povećanje u godini dana).

U sklopu konferencije održat će se nekoliko predavanja i panel rasprava na kojima će stručnjaci iz raznih sektora relevantnih za temu iznijeti zanimljive i korisne informacije te dati odgovore na brojna pitanja kojih o energetskoj obnovi nekretnina, zelenom planu, direktivama i ciljevima svakim danom ima sve više.

PREUZMI PROGRAM

Na konferenciji CO2 do 55 – ZELENI PLAN ZA HRVATSKU govorit će se o smjernicama države, spremnosti građevinskog sektora, mogućnostima (su)financiranja te stavovima i rješenjima struke. Cilj konferencije je osvijestiti i stručnu i širu javnost o potrebama i mogućnostima dekarbonizacije te kako će se 'europska' pravila provoditi u Hrvatskoj.

Konferencija je namijenjena svim dionicima ovoga tržišta - donosiocima odluka, poduzetnicima koji će operativno 'provoditi' dekarbonizaciju u RH, stručnjacima energetskog sektora koji će surađivati i s donosiocima odluka i s krajnjim korisnicima, te u konačnici krajnjim korisnicima nekretnina, tj. svima onima koji žive i borave te rade u nekretninama koje su, prema podacima EU, proizvođači 36 posto svih emisija CO2 te potrošači 40 posto ukupno proizvedene energije. 

Konferencija CO2 do 55 - Zeleni plan za Hrvatsku održat će se u srijedu, 14. lipnja 2023. godine s početkom u 9:00 sati (registracija) i to u hibridnom obliku:

UŽIVO - Hotel Zonar Zagreb (bivši Hotel Panorama Zagreb), na Trgu Krešimira Ćosića 9
ONLINE - live prijenos na platformama YouTube i Facebook (dnevno.hr, zagreb.info i ZGRADOnacelnik.hr).

Konferencija je BESPLATNA za sve zainteresirane, uz obaveznu PRIJAVU za sudjelovanje UŽIVO.
Prijava za sudjelovanje ONLINE vam nije potrebna, no možete se prijaviti kako bismo vam poslali podsjetnik i kasnije zaključke s konferencije.

Zemlja partner: Republika Slovenija i Veleposlanstvo Republike Slovenije v Zagrebu

PRIJAVITE SE NA KONFERENCIJU

 

 A što sve stručnjaci koji sudjeluju na ovoj konferenciji kažu, pročitajte na:

CO2

Ne zaboravite se prijaviti i na newsletter ZGRADOnačelnik.hr-a kako bismo vas povremeno obavještavali o različitim događanjima koje organiziramo kao i drugim korisnim savjetima i informacijama povezanima s pravima i obvezama (su)vlasnika zgrada i kuća i lakšeg upravljanja i održavanja nekretnina.

Inače, ZGRADOnačelnik.hr već godinu i pol dana provodi projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kojim se želi pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i obiteljskih kuća te primjene obnovljivih izvora energije. O toj gorućoj temi gotovo svakodnevno objavljujemo tekstove, organiziramo radne skupine i konferencije te sudjelujemo na raznim edukacijama i radionicama. Malim koracima grabimo naprijed, polako ali sigurno, ka energetski održivijim zgradama.

Projekt OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo - ZAJEDNO! podržavaju:

 

POD POKROVITELJSTVOM

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvojaMinistarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

PARTNERI PROJEKTA

DOOR - Društvo za oblikovanje održivog razvojaEnergetski institut Hrvoje PožarEko KvarnerEnergia Naturalis (ENNA)Grad BjelovarGrad KarlovacGrad PazinGrad RijekaGrad SisakGrad Slavonski brodGrad ZadarHrvatska energetska tranzicijaHrvatska udruga za dizala (HUDIZ)HUPFAS_Hrvatska udruga proizvođača toplinsko-fasadnih sustavaHrvatska udruga stanara i suvlasnika zgrada (HUSiSZ)Hrvatski savjet za zelenu gradnjuHrvatska zajednica županijaInstitut za društvena istraživanja u ZagrebuInovacijsko-poduzetnički centar RijekaKonrad Adenauer Stiftung HrvatskaKLIK- Križevački Laboratorij Inovacija za KlimuUdruga ODRAZ – Održivi razvoj zajednicePOKRET OTOKARegionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA)SIMORA - Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županijeUdruga gradovaUdruga suvlasnika - stanara Grada Karlovca (USSGK)Udruga_upraviteljZelena akcijaZelena energetska zadruga

Projekt je dobio i pismo podrške Ureda predsjednika Republike Hrvatske.


MEDIJI

Bauštela.hrEnergetika marketingegradnja.hrForum.hrgradimozadar.hrmonitor.hrposlovni.fmPress ClippingProfitiraj.hrSavjeti.hrTočka na iZagrebonline.hr

ZGRADOnačelnik.hr u siječnju 2022. pokrenuo je projekt Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno! kroz koji zajedno s partnerima želimo pomoći svim dionicima sa savjetima, iskustvima i informacijama oko energetske obnove zgrada (privatnih, poslovnih i javnih) i kuća te primjene obnovljivih izvora energije. Ipak, Europska unija postavila je iznimno visoke ciljeve koje zajedno moramo ostvariti kako bismo jednog dana živjeli i boravili u ljepšim i energetski učinkovitijim zgradama, gradovima. Pročitajte više o projektu i ne zaboravite pratiti rubriku Osunčajmo Hrvatsku.

Osunčajmo Hrvatsku i energetski obnovimo - zajedno!