Umag POS
Izvor: Grad Umag
POTICANA STANOGRADNJA

U Umagu započela izgradnja četvrte zgrade s POS-ovim stanovima

U gradu Umagu je do sada u programu POS-a izgrađeno 122 stana u tri zgrade, a početkom lipnja započela je izgradnja nove zgrade s 84 stana, što će rezultirati s ukupno 206 stanova.

Svečanim činom potpisivanja povelje i polaganja kamena temeljca u Umagu 1. lipnja 2021. pokrenuta je izgradnja četvrte zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje. Izgradnja će trajati 540 dana te se krajem 2022. očekuje useljenje. 

U gradu Umagu je do sada u programu POS-a izgrađeno 122 stana u tri zgrade te danas započinje izgradnja nove zgrade s 84 stana, što će rezultirati s ukupno 206 stanova. Sam grad Umag prednjači u realizaciji programa POS-a te ima izgrađenih stanova kao ostatak Istarske županije.

Nova POS zgrada biti će izgrađena na čestici površine 6.601,00 m2, sadržavat će šest nadzemnih etaža (prizemlje + pet katova), dva zasebna ulaza, dva stubišta i dva dizala.

Struktura 84 nova stana bit će sljedeća:

  • 18 x 1,5-sobnih stanova
  • 13 x 2-sobnih stanova
  • 31 x 2,5-sobni stan
  • 20 x 3-sobnih stanova
  • 2 x 3,5-sobna stana

Program poticane stanogradnje jedan je od najuspješnijih projekata u kojem do izražaja dolazi suradnja Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, APN-a te jedinica lokalne uprave, a u ovom slučaju Grada Umaga. Radi se o jednom od najboljih projekata javno-javnog partnerstva u državi.

U RH je do sada izgrađeno 8.350 stanova u 257 objekta u 80 jedinica lokalne samouprave. Ukupna investicijska vrijednost za 8.350 stanova iznosi 4,3 milijarde kuna, a za što je RH putem poticajnih sredstava uložila 1,1 miliarde kuna.

Pratite temu #POS OVDJE i vjerujemo da ćete pronaći korisne informacije. Sretno!